Pallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási Kar (Szolnok) aktuális hírei

Éjjel egészen más arcát mutatja a Campus

Ezúttal is sokféle programra várják a Kutatók Éjszakáján a látogatókat Szolnokon, a Pallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási Karán szeptember 30-án.  – Ez...

Éjjel egészen más arcát mutatja a Campus

Korszerű Kereskedelemért Alapítvány - Pályázati felhívás - 2016. 1. félév

A „Kiemelkedően tehetséges, szociálisan rászoruló hallgatók ösztöndíjára” pályázhatnak a II.-III. éves, nappali tagozatos hallgatók. A pályázat benyú...

Korszerű Kereskedelemért Alapítvány - Pályázati felhívás - 2016. 1. félév

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA A GAZDÁLKODÁSI KARON 2016.

2016. 09. 30. - KUTATÓK ÉJSZAKÁJA A GAZDÁLKODÁSI KARON Ugye már beírtad a naptáradba? 2016. szeptember 30-án, a hónap utolsó péntekén Kutatók Éjszaká...

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA A GAZDÁLKODÁSI KARON 2016.

Nyelvvizsga nélkül nincs diploma

Országosan a diplomamentésre jelentkezők mintegy felének sikerült idáig a diplomamentés, a Pallasz Athéné Egyetem szolnoki Gazdálkodási Karán is jó né...

Nyelvvizsga nélkül nincs diploma
2016. 09. 28-30. - könyvtári adatbázis leállás
Módosítva: 2016.09.27 12:11

2016. 09. 28-30. - könyvtári adatbázis leállásTisztelt Könyvtárhasználók!

Értesítjük Önöket, hogy 2016. szeptember 28-án 16.00 órától
2016. szeptember 30-án 9.00 óráig
a könyvtári adatbázis leállása miatt mind a négy szakkönyvtárban szünetelni fog a könyvtári katalógus használata, valamint a kölcsönzés.

Ebben az időszakban tehát nem áll módunkban könyveket kiadni, csak a dokumentumok helyben használatára, valamint visszahozatalára lesz lehetőség.

Megértésüket köszönjük!

Tovább olvasom
Éjjel egészen más arcát mutatja a Campus
Módosítva: 2016.09.26 10:09

Éjjel egészen más arcát mutatja a CampusEzúttal is sokféle programra várják a Kutatók Éjszakáján a látogatókat Szolnokon, a Pallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási Karán szeptember 30-án. 

– Ezeknek a programoknak mindig megvan a maguk varázsa – mondja dr. Szabó Attila főiskolai docens, aki már 2012 óta szervezi a Kutatók Éjszakáját, kezdetben a Szolnoki Főiskolán, idén először pedig az összeolvadás és névváltás után a Pallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási Karán. – A program hivatalosan este hattól kilencig tart, de még mindig tovább „tartottunk nyitva”, mert akkora volt az érdeklődés. Nekünk magunknak is érdekes olyan sokáig bent lenni, ugyanis miután beesteledett, egészen másféle arcát mutatja a Campus.

A helikopterbázis szimulátora mindig a legnépszerűbb programnak számít, várhatóan idén is nagy népszerűségnek örvend majd, tudjuk meg dr. Szabó Attilától. Hozzájuk tavaly is éjjel fél tizenegyig jöttek az érdeklődők. De sok más program is kínált érdekességet. Valamennyi jelenlévő számára érdekes jelenség volt tavaly, amikor a Tisza Táncegyüttes és a szolnoki Free Feelings Hip-Hop Tánccsoport mintegy kihívta egymást. Azaz mindkét félnek kötelező volt előadni valamit a másik stílusában. 

– Volt már ilyen produkció korábban is, megint szervezünk egy olyat, amikor egy darabot rendhagyó módon mutatunk be – folytatja a docens. – Most Az Angyalok nem sírnak című produkciót vetítjük le, a közönségnek pedig lehetősége lesz kérdezni az alkotóktól, interaktív módon, akár menet közben is. Jelen lesz Kiss József, a szolnoki Szigligeti Színház művészeti vezetője, a darab szerzője és rendezője, valamint néhány szereplője is.

Tovább olvasom
Korszerű Kereskedelemért Alapítvány - Pályázati felhívás - 2016. 1. félév
Módosítva: 2016.09.19 20:34

Korszerű Kereskedelemért Alapítvány - Pályázati felhívás - 2016. 1. félévA „Kiemelkedően tehetséges, szociálisan rászoruló hallgatók ösztöndíjára” pályázhatnak a II.-III. éves, nappali tagozatos hallgatók.

A pályázat benyújtásának határideje: 2016. szeptember 30. 12 óra 125-ös iroda

A pályázat feltételei: 

1. A tanulmányi eredmény az előző két félévben legalább 4,0.

2. A családban az 1 főre jutó jövedelem nem haladja meg a 93 ezer forintot.

Tovább olvasom
A könyvtár telefonszámai megváltoztak!
Módosítva: 2016.09.14 10:31

Könyvtári telefonszámok megváltoztak!Tisztelt Könyvtárlátogatók!

Visszavonásig a következő telefonszámokon érhetnek el bennünket:

Elérhetőségek:

Pallasz Athéné Egyetem Könyvtár és Információs Központ (PAE KIK) 

PAE Könyvtár és Információs Központ Gazdálkodási Szakkönyvtár
5000 Szolnok, Mártírok útja 8-10.

  • Telefon:  +36 20/2044860
Tovább olvasom
KUTATÓK ÉJSZAKÁJA A GAZDÁLKODÁSI KARON 2016.
Módosítva: 2016.09.21 07:43

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA A GAZDÁLKODÁSI KARON 2016.2016. 09. 30. - KUTATÓK ÉJSZAKÁJA A GAZDÁLKODÁSI KARON

Ugye már beírtad a naptáradba? 
2016. szeptember 30-án, a hónap utolsó péntekén Kutatók Éjszakája a Pallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási Karán!

Rengeteg izgalmas és érdekes programmal várunk kicsiket és nagyokat egyaránt. Hozd el apát, anyát, mamát, papát, hozd a gyerekeket, ismerősöket és a szomszédokat, mert ez az este garantáltan emlékezetes lesz! 

Tovább olvasom
Nyelvvizsga nélkül nincs diploma
Módosítva: 2016.09.10 09:46

Nyelvvizsga nélkül nincs diplomaOrszágosan a diplomamentésre jelentkezők mintegy felének sikerült idáig a diplomamentés, a Pallasz Athéné Egyetem szolnoki Gazdálkodási Karán is jó néhány hallgató a nyelvvizsga hiánya miatt nem vehette még át a diplomáját. Igaz, idejük még bőven van rá.

– Mi még úgy kaphattuk meg a felsőfokú tanulmányaink eredményes befejezését igazoló oklevelet, hogy nem kellett nyelvvizsga-bizonyítványt bemutatnunk – emlékezik vissza a szolnoki Kovács Gábor. Aki viszont nyomban hozzáteszi, hogy ennek persze megvan a maga oka. Lévén, hogy ő negyvenegy esztendős, s még 2000-ben szerezte meg a diplomáját Szegeden, a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán. Pontosabban a diplomáján már a Szegedi Tudományegyetem neve szerepelt az intézményi átalakulások nyomán.
– Történelem szakosként az első két évben latint tanultunk, majd később következett az angol. A tanév végén szóban és írásban is számot kellett adnunk tudásunkról, de a kikérdezés mélysége persze nem volt összehasonlítható a mai nyelvvizsgák követelményeivel.

Tovább olvasom
Nyolcadik sebességre kapcsolhat az egyetem
Módosítva: 2016.07.29 20:09

Nyolcadik sebességre kapcsolhat az egyetemA Mercedes most bejelentett új beruházása egyben garancia arra, hogy a Pallas Athéné Egyetem hallgatói biztos karriert teremtsenek – hangzott el pénteken délután az új egyetemen rendezett sajtótájékoztatón.

Dr. Ailer Piroska kifejtette a sajtótájékoztatón, a legfőbb céljuk, hogy a klasszikus értelemben vett egyetemmé váljon az intézmény. Ennek érdekében elsősorban az oktatás fejlesztésében gondolkodnak. Bővíteni kívánják az alapszakok palettáját, a következő lépés pedig a mesterszakok elindítása, bővítése lesz. Ezután doktori iskolát szeretnének alapítani az oktatói utánpótlás nevelése illetve a tudományos munka fejlesztése érdekében. Mindezek mellett elsődleges céljuk az egyetem nemzetközi kapcsolatainak fejlesztése, minél több külföldi hallgató fogadása.

Tovább olvasom
dr. Lakatos Vilmos lett intézményünk megbízott dékánja
Módosítva: 2016.07.22 22:59

dr. Lakatos Vilmos lett intézményünk megbízott dékánjaPallasz Athéné Egyetem néven kezdte meg a közös munkát az egykori Szolnoki és Kecskeméti Főiskola. A július 1-jei integráció óta mostanra már minden érintett megbízott vezető megkapta a megbízólevelét.

Így a Szolnokon működő Gazdasági kar megbízott dékánja, dr. Lakatos Vilmos is. dr. Ailer Piroska ideiglenes intézményvezetőtől megtudtuk, hogy a korábbi rektort, dr. Túróczi Imrét kérte fel arra, hogy segítse a két városban működő szervezet közötti minél szorosabb kapcsolat kialakítását. dr. Túróczi Imre rektori megbízottként végzi munkáját.

A megbízott vezetők hat hónapra kapták megbízásukat. dr. Ailer Piroska elmondta, hogy a legfontosabb lépésként lebonyolítják a rektori pályázatot, mellyel kapcsolatban a szaktárca már küldött is egy menetrendet. Eszerint várhatóan január 1-től megkezdheti munkáját a kinevezett rektor. Hamarosan pedig kiderül, hogy ki lesz majd az egyetem kancellárja. 

forrás: Új Néplap (szöveg: M. G. A. - kép: Mészáros János)

Tovább olvasom

Gyorslinkek

Nyelvvizsgahelyeink

BGE Nyelvvizsga és Továbbképző KözpontLCCIEB Oktatási és Vizsga KözpontZöld Út szaknyelvi vizsgarendszer

Fejlesztések, projektek

Fejlesztések, projektek

Eseménynaptár

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!