Pallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási Kar (Szolnok) aktuális hírei

Tanévnyitó Ünnepi Szenátusi Ülés a Gazdálkodási Karon

A Pallasz Athéné Egyetem ideiglenes intézményvezetőjeként tisztelettel meghívom Önt a 2016/17-es tanév TANÉVNYITÓ ÜNNEPI SZENÁTUSI ÜLÉSÉRE, amelyet 20...

Tanévnyitó Ünnepi Szenátusi Ülés a Gazdálkodási Karon

2016. 09. 30. - Kutatók Éjszakája

Ugye már beírtad a naptáradba? 2016. szeptember 30-án, a hónap utolsó péntekén Kutatók Éjszakája a Pallasz Athéné Egyetemen! Rengeteg izgalmas és érd...

2016. 09. 30. - Kutatók Éjszakája

Jelentkezz 2016. októberben induló szakirányú továbbképzéseinkre!

Az egész életen át tartó tanulás filozófiájának megfelelően a Pallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási Kar is rendelkezik olyan képzésekkel, melyek kifejez...

Jelentkezz 2016. októberben induló szakirányú továbbképzéseinkre!
Tanévnyitó Ünnepi Szenátusi Ülés a Gazdálkodási Karon
Módosítva: 2016.08.30 14:14

TANÉVNYITÓ ÜNNEPI SZENÁTUSI ÜLÉSA Pallasz Athéné Egyetem ideiglenes intézményvezetőjeként tisztelettel meghívom Önt a 2016/17-es tanév TANÉVNYITÓ ÜNNEPI SZENÁTUSI ÜLÉSÉRE, amelyet 2016. szeptember 5-én, hétfőn 14:00 órakor tartunk a Pallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási Karán a főépület aulájában.

Dr. Ailer Piroska mb. intézményvezető nevében: Dr. Lakatos Vilmos mb. dékán

Tovább olvasom
Kecskemét fantasztikus sikert aratott Marosvásárhelyen
Módosítva: 2016.08.29 15:09

Kecskemét fantasztikus sikert aratott MarosvásárhelyenHatalmas sikert arattak a kecskemétiek Marosvásárhelyen. A kétnapos, tucatnyi kecskeméti program minden eleméről a legnagyobb elismeréssel és köszönettel nyilatkoztak az erdélyi szervezők. A közönség pedig minden alföldi fellépőt különleges szeretettel és óriási tapssal, a kiállításokat, a néptáncos bemutatókat és a gyermek játszóházi programokat érdeklődéssel, nagyszámú látogatóval, nézővel fogadták.

Szombaton este a Vásárhelyi Forgatag egyik fontos eseménye volt a Világtalálkozó, amelyen sok száz, szó szerint a világ minden tájáról érkező volt vásárhelyi bolyais diák vett részt. Az esti gálán köszöntőt mondott Potápi Árpád nemzetpolitikai államtitkár is, a Kecskemét-Marosvásárhely Baráti Kör elnöke pedig átadta a hírös városi delegáció ajándékát Portik Vilmos főszervezőnek. A Bács-Kiskun megyei levéltár segítségével különleges anyagon és eljárással készült nyomaton a kecskeméti Városháza homlokzatának eredeti tervrajz képe, illetve az ott őrzött, 1596-os, eredeti Beszélő köntös leírás szerepel. Potápi Árpád államtitkár a város nem régen volt magyar polgármester jelöltjeivel, Soós Zoltánnal, Portik Vilmossal és Vass Leventével ellátogatott a Borudvarba is, ahol köszöntötte a kecskeméti egyetemi delegáció tagjait. 

Tovább olvasom
Kecskeméti-marosvásárhelyi konzultációk a Vásárhelyi Forgatagban
Módosítva: 2016.08.29 15:09

Kecskeméti-marosvásárhelyi konzultációk a Vásárhelyi ForgatagbanA Gaál József, Kecskemét alpolgármestere által vezetett kecskeméti delegáció vezetői - köztük Ailer Piroska, a Pallasz Athéné Egyetem rektorjelöltje - Péter Ferenc Maros megyei tanácselnökkel találkoztak, majd a marosvásárhelyi polgármesteri hivatalban Csegzi Sándor polgármesteri főtanácsadóval, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen pedig Dr. Kelemen András dékánnal tárgyaltak pénteken, augusztus 26-án.

A Kecskeméti programok eközben nagy érdeklődés mellett folytatódtak a forgatagban.

/forrás: keol.hu/

Tovább olvasom
SIKERES A PALLASZ ATHÉNÉ EGYETEM ÉS A MERCEDES EGYÜTTMŰKÖDÉSE
Módosítva: 2016.08.30 13:14

SIKERES A PALLASZ ATHÉNÉ EGYETEM ÉS A MERCEDES EGYÜTTMŰKÖDÉSEA kecskeméti központú Pallasz Athéné Egyetem sikeres, műszaki képzési profilú duális képzést működtet. Akadt hallgató, aki a BME helyett is Kecskemétet választotta, így nem csupán a térség fiataljai számára kínál vonzó alternatívát az intézmény. Ailer Piroska intézményvezető szerint a siker kulcsa a Mercedes gyárral közösen kialakított képzési rend, és a teljes, jól belátható életpályamodell biztosítása.

Tovább olvasom
A duális képzéstől lett népszerű a Pallasz Athéné Egyetem
Módosítva: 2016.08.30 12:49

Július 1-vel jött létre a kecskeméti és szolnoki főiskolák összevonásával a Pallasz Athéné Egyetem. Alig kéthónapos az ország egyik legfiatalabb alkalmazott tudományok egyeteme. Az új intézménynek még nincs rektora, a pályázatokat szeptember 12-ig kell leadni. A pályázók személye egyelőre titkos, de egyikük mégis felfedte magát.

A szolnoki és kecskeméti főiskola összevonásából született Pallasz Athéné Egyetemnek a felvételi lebonyolítása volt az első jelentős feladata július végén.

Az új egyetem 1157 hallgatót vett fel,illetve a szám még egy kicsit változhat, mert most zajlanak a pótfelvételik, mondta Ailer Piroska a Pallasz Athéné Egyetem rektorjelöltje egy háttérbeszélgetésen.

Tovább olvasom
2016. 09. 30. - Kutatók Éjszakája
Módosítva: 2016.08.26 10:18

2016. 09. 30. - Kutatók ÉjszakájaUgye már beírtad a naptáradba? 
2016. szeptember 30-án, a hónap utolsó péntekén Kutatók Éjszakája a Pallasz Athéné Egyetemen!

Rengeteg izgalmas és érdekes programmal várunk kicsiket és nagyokat egyaránt. Hozd el apát, anyát, mamát, papát, hozd a gyerekeket, ismerősöket és a szomszédokat, mert ez az este garantáltan emlékezetes lesz! 
A programok már elérhetők az alábbi linkekre kattintva!

PAE Kecskemét (több helyszínnel)

PAE Szolnok
(regisztráció szeptember 12-től)

Tovább olvasom
Pallasz Athéné Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Kara az alábbi szakmérnöki szakokat hirdet
Módosítva: 2016.08.25 18:31

Pallasz Athéné Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Kara az alábbi szakmérnöki szakokat hirdetDiplomások figyelem!

A Pallasz Athéné Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Kara az alábbi szakmérnöki szakokat hírdeti meg 2016. szeptember-i kezdéssel:

Jelentkezési határidő: 2016. szeptember 15.

Tovább olvasom
Vásárhelyi Forgatag és a Pallasz Athéné Egyetem
Módosítva: 2016.08.18 19:03

Vásárhelyi Forgatag 2016A minden évben megrendezésre kerülő Vásárhelyi Forgatag idei díszvendége Marosvásárhely testvérvárosa, Kecskemét.

Az eseményen bemutatkozik intézményünk, a Pallasz Athéné Egyetem, valamint látható lesz a hallgatóink által fejlesztett 3082km/liter fogyasztású energiatakarékos jármű, a Megaméter is!

2016. augusztus 26-27, Vásárhelyi Forgatag, Pallasz Athéné Egyetem!

Tovább olvasom

Gyorslinkek

Nyelvvizsgahelyeink

BGE Nyelvvizsga és Továbbképző KözpontLCCIEB Oktatási és Vizsga KözpontZöld Út szaknyelvi vizsgarendszer

Fejlesztések, projektek

Fejlesztések, projektek

Eseménynaptár

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!