Szolnoki Főiskola aktuális hírei

Magyar Könyvtárosok Egyesülete 47. Vándorgyűlése - Szolnok, 2015. július 16-18.

„A minőség dinamikája: a fejlődő könyvtár" Magyar Könyvtárosok Egyesülete 47. Vándorgyűlése Szolnok, 2015. július 16-18. Helyszín: Szolnoki Főiskola...

Magyar Könyvtárosok Egyesülete  47. Vándorgyűlése - Szolnok, 2015. július 16-18.

Büszkék vagyunk hallgatóinkra!

Hangay Zoltán (Pénzügy-számvitel szakos, levelezős hallgató) a 2014/2015-ös évadban a bajnokcsapat Szolnoki – Dózsa – KÖZGÉP VSC tagja Kalmár Milánnal...

Büszkék vagyunk hallgatóinkra!

Duális képzés indul a Szolnoki Főiskolán

A Szolnoki Főiskola négy szakot hirdetett meg új, gyakorlatorientált formában: a jelentkezők a műszaki menedzser, a mezőgazdasági és élelmiszeripari g...

Duális képzés indul a Szolnoki Főiskolán

Az Ön adójának 1%-a nekünk sokat ér!

Kedves Oktatók, Hallgatók!Kedves Honlap Látogatók! A Korszerű Kereskedelemért Alapítvány 2014. évben közel 2 millió Ft támogatást és ösztöndíjat fize...

Az Ön adójának 1%-a nekünk sokat ér!
Magyar Könyvtárosok Egyesülete 47. Vándorgyűlése - Szolnok, 2015. július 16-18.
Módosítva: 2015.07.03 10:09

Magyar Könyvtárosok Egyesülete 47. Vándorgyűlése„A minőség dinamikája: a fejlődő könyvtár"

Magyar Könyvtárosok Egyesülete 47. Vándorgyűlése
Szolnok, 2015. július 16-18.

Helyszín: Szolnoki Főiskola

Társszervezők:

  • MKE Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete
  • Szolnoki Főiskola
  • Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény

A rendezvény kiemelt támogatója: Nemzeti Kulturalis Alap

További információk a rendezvényről: http://vandorgyules.vfmk.hu/

Tovább olvasom
Nyári Ügyelet az Idegen Nyelvi Tanszéken
Módosítva: 2015.07.02 13:43

Nyári Ügyelet az Idegen Nyelvi TanszékenTisztelt Hallgatók!

2015. július 13-24-ig az ügyintézés szünetel.

Ügyeletet tart:
Július 15.             09.00-12.00        Dr. Csatlós Krisztina        főépület 40-es iroda
Július 22.             09.00-12.00        Dr. Csatlós Krisztina        főépület 40-es iroda
Július 27-augusztus 7.    9.00-13.00           Farkasné Három Erika   főépület 43-as iroda

Augusztus 10-19-ig az épület zárva. Augusztus 21. pihenőnap

Augusztus 24-től az ügyintézés ismét folyamatos.

Idegen Nyelvi Tanszék

Tovább olvasom
Megkezdődött a regisztráció a 2015. augusztus-szeptemberi BGF nyelvvizsgára
Módosítva: 2015.06.16 13:51

Regisztráció a BGF nyelvvizsgára2015. június 22. - július 13-ig lehet jelentkezni a következő BGF üzleti és idegenforgalmi szaknyelvvizsgákra angol (írásbeli), német (írásbeli és szóbeli) nyelvből, ahol az írásbeli és a szóbeli vizsga külön is letehető!

Jelentkezés: online (július 13-ig) vagy személyesen (technikai okok miatt csak július 10-ig) a főépület 43-as irodában.

Bővebb információ: http://nyelvoktatas.szolfportal.hu/bgf-vizsgaidoszakok-hataridok

www.bgf.nyelvvizsgak.hu

Tovább olvasom
Nyári nyitva tartás a Könyvtárban
Módosítva: 2015.06.12 12:15

Nyár a KönyvtárbanKedves Könyvtárlátogató!

Tájékoztatjuk, hogy a Szolnoki Főiskola Könyvtár és Távoktatási Központja 2015. június 23-tól (keddtől) a nyári nyitva tartás szerint biztosítja szolgáltatásait:

Hétfőtől csütörtökig:  08.00 – 16.00 óráig.
Pénteken:                   08.00 – 13.00 óráig.

Minden Olvasónknak szép nyarat, jó pihenést, aktív kikapcsolódást  kívánnak a Könyvtár Munkatársai!

Tovább olvasom
Büszkék vagyunk hallgatóinkra!
Módosítva: 2015.05.26 13:07

Gratulálunk!Hangay Zoltán (Pénzügy-számvitel szakos, levelezős hallgató) a 2014/2015-ös évadban a bajnokcsapat Szolnoki – Dózsa – KÖZGÉP VSC tagja Kalmár Milánnal (Pénzügy-számvitel szak, banki szakirány) és Nagy Richárddal(Turizmus-vendéglátás szak, egészség szakirány) egyéni tanrendben tanuló hallgatókkal.

Zoltán 20, Milán 15, Richárd 13 éve vízilabdázik. Zoltán OB 1-ben, Milán és Richárd az OB 1/B. Bajnokságában szerepel. Hangay Zoltán ebben az évben tagja még a Magyar Bajnok I., Magyar Kupa Győztes I., IFI Európa Bajnokság III., valamint a Bajnokok Ligája Final Six mérkőzésre induló csapatnak. FIÚK, A SZÉP EREDMÉNYHEZ GRATULÁLUNK!

Tovább olvasom
Duális képzés - Tíz vállalattal már szerződést kötött a Szolnoki Főiskola
Módosítva: 2015.05.13 10:15

Tíz vállalattal kötött már szerződést a FőiskolaIdén szeptemberben indul a duális és kooperatív képzés a Szolnoki Főiskolán - mondta dr. Molnár Edina docens, a projekt szakmai felelőse tegnap. A duális képzésben jelenleg négy szak (pénzügy-számvitel, a turizmus-vendéglátás, a mezőgazdasági élelmiszeripari gépészmérnök és a műszaki menedzser) vesz részt. Eddig tíz vállalattal kötött szerződést a főiskola, többek között műszaki-informatikai, fémmegmunkáló, logisztikai és turisztikai cégekkel. A vállalatok hetente a minimálbér tizenöt százalékát fizetik a diákoknak, akiket felvételi interjún választanak ki.

Forrás: 2015. 05. 05. - Új Néplap

Tovább olvasom
Legyél Te is a TOURIST POLICE csapat tagja!
Módosítva: 2015.05.28 10:12

Tourist Police 2015. nyár - felhívásSzeretnél Te is a TOURIST POLICE csapat tagja lenni? – A lehetőség adott ez alkalommal!

A TOURIST POLICE program segítésére az alábbi települések Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság körzeteiben várják a szakemberek az érdeklődők jelentkezését a Magyar Turizmus Zrt. támogatásával. 2015. július 13. – 2015. augusztus 20. közötti feladatvégzésre!

A heti 40 órás vízparti- és vízfelszíni szolgálathoz fizetés, szállás, és ellátás mellett pólót és sapkát biztosítanak.
További, részletes információ kapható: 2015. május 13-án szerdán 10 – 14 óra között a Vízrendészet előtti Tisza parton állomásozó csónaknál, vagy Molnár Tündénél (HÖK-Tourist Police) molnartunde.hok@gmail.com

Tovább olvasom
Duális képzés indul a Szolnoki Főiskolán
Módosítva: 2015.04.17 09:17

Duális képzés indul a Szolnoki FőiskolánA Szolnoki Főiskola négy szakot hirdetett meg új, gyakorlatorientált formában: a jelentkezők a műszaki menedzser, a mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök, a pénzügy és számvitel, valamint a turizmus-vendéglátás szakon választhatják a duális képzést 2015 szeptemberétől - közölte a felsőoktatási intézmény rektora az MTI-vel.

Túróczi Imre elmondta: a felvételt nyert hallgatók elméleti képzése a főiskolán, míg a gyakorlati oktatás a négy szak esetében a főiskolával együttműködési megállapodást kötött partnereknél - például a McHale Hungária Kft.-nél, a Merkating Kft.-nél, a szolnoki ipari parkban - történik. Szerepet vállal a képzésben a főiskola tulajdonában levő turisztikai cég, a Tiszaliget Kft., és további cégekkel is tárgyal a főiskola vezetése a képzési programban való részvételről.

Tovább olvasom
Harmadik generációs fejlesztések a Szolnoki Főiskolán
Módosítva: 2015.04.13 11:48

Szolnoki FőiskolaA Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében jelentős fejlesztések zajlottak az elmúlt két évben a Szolnoki Főiskolán. Az intézmény a Szegedi Tudományegyetem vezetésével partnerségben a Kecskeméti Főiskolával, valamint a Gál Ferenc Főiskolával 1 499 515 388 Ft elnyert támogatásból 8 kiemelt területen hajtott végre minőségi korszerűsítéseket, melyből főiskolánk oktatási színvonalának és térségi szerepének fejlesztésére 194 064 400 Ft támogatást használhatott fel. – tájékoztatta lapunkat Dr. Molnár Edina főiskolai docens a projekt szolnoki vezetője. A cél harmadik generációs összehangolt szolgáltatási portfólió és irányítási rendszer kialakítása, stratégiai jellegű optimalizálás megvalósítása volt olyan közösségi típusú felsőoktatási együttműködés formájában, melynek köszönhetően gyakorlatorientált és a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő képzésfejlesztés továbbá a gazdasági és társadalmi igényeknek megfelelő harmadik missziós tevékenységen keresztül konkrét felsőoktatási szolgáltató intézménycsoport létrejötte valósulhatott meg. A résztvevő felsőoktatási intézmények ezen célok érdekében szakmai munkacsoportokat hoztak létre a fejlesztendő tevékenységek összehangolására – egészítette ki dr. Lukács Ágnes főiskolai adjunktus, a projekt szakmai vezetője.

Tovább olvasom
A Szolnoki Főiskola figyeli a munkaerő-piaci trendeket
Módosítva: 2015.04.13 11:48

A Szolnoki Főiskola figyeli a munkerőpiaci trendeketA Szolnoki Főiskola 2013-2015. közötti időszakban konzorciumi partnerként részese egy TAMOP 4.1.1.C. pályázatnak, amelynek a megvalósítandó céljai között szerepel a munkaerőpiac elvárásainak megfelelő képzésfejlesztési irányok megfogalmazása, egyes meglévő szakjai képzési tartalmának áttekintése és az elvárásokhoz igazítása vagy kibővítése újabb tananyagtartalommal.  Ennek érdekében a pályázatnak a munkaerő-piaci visszacsatoló és oktatásfejlesztési döntéstámogató rendszer kialakítását szolgáló alprojektje többek között olyan kutatások elvégzését irányozta elő, amely elsősorban a Szolnoki Főiskola műszaki képzésének fejlesztéséhez nyújtanak információkat, de a munkaerő-piaci visszajelzéseket bármely szak fejlesztésében hasznosítani lehet. A pályázat indulásától eltelt két évben három nagyobb volumenű kutatást végzett az intézmény Kereskedelem és Marketing tanszékének oktatógárdája. A kutatások körülményeiről és a kutatási eredményekről Dr. László Éva főiskolai tanár adott tájékoztatást.

Tovább olvasom
Duális képzés a Szolnoki Főiskolán 2015. szeptemberétől
Módosítva: 2015.03.05 10:16

Duális képzés a Szolnoki FőiskolánAz idei felvételizők a számtalan, szakot, képzési helyet, finanszírozást érintő döntésük mellett egy újabb választás elé kerültek: hagyományos, vagy duális képzésben tanuljanak-e. Mit is jelent a duális képzés a Szolnoki Főiskolán?

Már közel két éve készülünk a duális képzési módszertan bevezetésére. Számos nemzetközi és hazai jó gyakorlatot tanulmányoztunk, tapasztalatot gyűjtöttünk, melyek eredményeként sikeresen pályáztunk négy alapképzési szakunk duális tantervének engedélyezésére. Műszaki menedzser, Mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök, Pénzügy és számvitel, valamint Turizmus-vendéglátás szakjaink szeptembertől duális rendszerben is működnek.

Tovább olvasom
Az Ön adójának 1%-a nekünk sokat ér!
Módosítva: 2015.02.09 10:17

KKA 1%Kedves Oktatók, Hallgatók!
Kedves Honlap Látogatók!

A Korszerű Kereskedelemért Alapítvány 2014. évben közel 2 millió Ft támogatást és ösztöndíjat fizetett ki a hallgatók és oktatók pályázataira.
Ismert Ön előtt is a nehéz gazdasági helyzet, amely a főiskola alapítványát is érinti. Annak érdekében, hogy ebben az évben is tudjuk támogatni a hallgatókat, a TDK-t, az oktatókat, tudjunk fizetni ösztöndíjat a hallgatóinknak, kérjük, hogy az SZJA 1%-át a Korszerű Kereskedelemért  Alapítvány javára ajánlják fel.

Itt minden forint a kuratórium általi döntés alapján ellenőrizhetően a megfelelő és indokolt hallgatói, oktatói támogatásokat szolgálja.
Az elmúlt évben összesen 330.447,- Ft felajánlás volt, amit ezúton köszönünk meg támogatóinknak!

Mint ismeretes ez az adózó részéről ez nem jelent kiadást, a támogatásra felhasználható összeg szempontjából viszont nem mindegy mennyi folyik be és adható oda az arra rászorulók részére.

Az alapítvány adószáma: 19216502 –1-16.

Tovább olvasom

Gyorslinkek

Fejlesztések, projektek

Fejlesztések, projektek

Nyelvvizsgahelyeink

BGF Nyelvvizsga és Továbbképző KözpontLCCIEB Oktatási és Vizsga KözpontZöld Út szaknyelvi vizsgarendszer

A tehetség sokszínű

A tehetség sokszínű

Eseménynaptár

Következő események

Magyar Könyvtárosok Egyesülete 47. Vándorgyűlése 2015. július 15. - 2015. július 17.
2015-2016. I. félév Regisztráció 2015. szeptember 1. - 2015. szeptember 4.
2015-2016. I. félév Tanévnyitó Ünnepség 2015. szeptember 3. 14:00 - 16:00

Esélyegyenlőség Főiskolánkon

Esélyegyenlőség a a fogyatékossággal élő hallgatóknak

Segítségkérés:
Kádár-Csomor Judit esélyegyenlőségi koordinátor, titkár

A Szolnoki Főiskola Kft-i.

MERKATING N. KFT.

TISZALIGET KFT.

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!