Szolnoki Főiskola aktuális hírei

22. Nemzetközi Diákkonferencia - 22nd International Student Conference

A Szolnoki Főiskola 2016. június 29-én a hagyományokat folytatva megrendezi aXXII. NEMZETKÖZI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI DIÁKKONFERENCIÁT(Je...

22. Nemzetközi Diákkonferencia - 22nd International Student Conference

Duális tájékoztató volt a Főiskolán

2016. 04. 27-én a Szolnoki Főiskola tájékoztatót szervezett vállalati partnereinek a 2016/2017. tanév duális képzésének előkészítése jegyében. A re...

Duális tájékoztató volt a Főiskolán

MÉRFÖLDKŐ AZ EGYETEMMÉ VÁLÁSBAN

MÉRFÖLDKŐ AZ EGYETEMMÉ VÁLÁSBAN: EGYÜTTES SZENÁTUSI ÜLÉS AZ INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSI TERVRŐL A Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola szenátusai Kecs...

MÉRFÖLDKŐ AZ EGYETEMMÉ VÁLÁSBAN

PEDAGÓGUS TOVÁBBKÉPZÉSEK KECSKEMÉTEN ÉS SZOLNOKON

A Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola 2016. júliustól integrálódik és alkalmazott tudományok egyetemeként folytatja az oktató- és kutatómunkát....

PEDAGÓGUS TOVÁBBKÉPZÉSEK KECSKEMÉTEN ÉS SZOLNOKON

Egyetemalapítás: közös szenátusi ülést tartott a Kecskeméti és a Szolnoki Főiskola

Mérföldkőhöz érkezett a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola integrációs folyamata.  Április 19-én, kedden délután Kecskeméten együtt ülésezet...

Egyetemalapítás: közös szenátusi ülést tartott a Kecskeméti és a Szolnoki Főiskola

Népszerűek a főiskola üzleti képzései

Elkészültek az első összesítések a februárban zárult felvételi időszak után, s ez alapján elmondható, hogy a Szolnoki Főiskola népszerűnek számít a je...

Népszerűek a főiskola üzleti képzései

Műszaki oktatóbázissá alakították a Szolnoki Főiskola egyik épületét

A hallgatók és oktatóik a napokban veszik birtokba a Szolnoki Főiskola korszerűsített "B" épületét, melyből egy Kecskeméti Főiskolával közös, közel má...

Műszaki oktatóbázissá alakították a Szolnoki Főiskola egyik épületét
22. Nemzetközi Diákkonferencia - 22nd International Student Conference
Módosítva: 2016.04.29 00:11

22. Diákkonferencia / 22nd ConferenceA Szolnoki Főiskola 2016. június 29-én a hagyományokat folytatva megrendezi a
XXII. NEMZETKÖZI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI DIÁKKONFERENCIÁT
(Jelentkezés: 2016. 05. 20.) 

A konferenciára várjuk tehetséges főiskolai, egyetemi és Ph.D hallgatók jelentkezését a környezet- és természetvédelem, valamint a vidékfejlesztés bármely területét érintő előadásokkal és/vagy poszterek bemutatásával.

A konferencia célja: a felsőoktatási intézmények főiskolai, egyetemi és Ph.D képzésben résztvevő hallgatói a tehetséggondozás keretében már a képzés ideje alatt lehetőséget kapjanak a szakmai bemutatkozásra, széles körű gondolatcserére, a hazai és nemzetközi tudományos kapcsolatok kiépítésére.

A 2016 évi konferencia fő témakörei a környezetvédelem és a vidékfejlesztés témakörein belül a fenntartható gazdálkodás, a környezettudatos gazdálkodás, a „zöld” gazdaság szerepe Magyarországon, valamint az ökoturizmus, zöld turizmus helyzete.

A konferenciát a Szolnoki Főiskola Térségfejlesztő és Innovációs Tudásközpontja, a Kecskeméti Főiskola Kertészeti Főiskolai Kara, valamint a Magyar Tudományos Akadémia Debreceni Területi Bizottságának Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szakbizottsága közösen szervezi, rendezi.

A konferencia hivatalos nyelve magyar és angol

Bővebb információ: Térségfejlesztő és Innovációs Tudásközpont

Tovább olvasom
Duális tájékoztató volt a Főiskolán
Módosítva: 2016.04.28 12:24

Duális tájékoztató2016. 04. 27-én a Szolnoki Főiskola tájékoztatót szervezett vállalati partnereinek a 2016/2017. tanév duális képzésének előkészítése jegyében.

A rendezvényen többek között általános tájékoztatót tartott a duális képzésről és a vállalati tapasztalatokról Kovács Zsuzsanna, a Kecskeméti Főiskola Duális Képzési és Módszertani Központjának vezetője, majd Dr. Molnár Edina, a Szolnoki Főiskola duális képzésért felelős egységének vezetője mutatta be az intézményi jellegzetességeket és a vállalati felvételi lehetőségeket.

A tájékoztató zárásaként a vállalati partnerek és a főiskola duális felelősei a képzési programokat és a vállalati tanterveket egyeztették.

Tovább olvasom
2016. 05. 03. - ITDK díjátadó
Módosítva: 2016.04.28 11:04

ITDK díjátadóKedves Hallgatók, Érdeklődők!

Az ITDK díjátadó 2016. május 3-án lesz 11:30-tól a 110-es teremben.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt! 

Üdvözlettel:
TAKK

Tovább olvasom
MÉRFÖLDKŐ AZ EGYETEMMÉ VÁLÁSBAN
Módosítva: 2016.04.27 16:36

MÉRFÖLDKŐ AZ EGYETEMMÉ VÁLÁSBAN: EGYÜTTES SZENÁTUSI ÜLÉS AZ INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSI TERVRŐLMÉRFÖLDKŐ AZ EGYETEMMÉ VÁLÁSBAN: EGYÜTTES SZENÁTUSI ÜLÉS AZ INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSI TERVRŐL

A Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola szenátusai Kecskeméten tartott együttes ülésükön megtárgyalták és elfogadták a 2016. július elsejével a két intézmény egyesülésével létrejövő új egyetem stratégiai dokumentumát, az intézményfejlesztési tervet, amely meghatározza a fejlesztési irányokat. A jó hangulatú ülésen tréfásan „eljegyzésnek” nevezték az intézményfejlesztési terv elfogadását, amit július 1-jén az intergrációval a  „házasság” követ majd. 

Az integrációt előkészítő folyamatban – mintegy féléves, minden területre kiterjedő egyeztetéseket követően – mérföldkő a két főiskola közös intézményfejlesztési tervének megtárgyalása és elfogadása, amelyre a két intézmény szenátusainak első együttes ülésén került sor Kecskeméten. 

Tovább olvasom
PEDAGÓGUS TOVÁBBKÉPZÉSEK KECSKEMÉTEN ÉS SZOLNOKON
Módosítva: 2016.04.22 08:41

Pedagógus továbbképzések Kecskeméten és SzolnokonA Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola 2016. júliustól integrálódik és alkalmazott tudományok egyetemeként folytatja az oktató- és kutatómunkát. Ez lehetővé teszi, hogy a Kecskeméten már évek óta sikeresen zajló pedagógus-továbbképzéseket – amelyek magukba foglalják a pedagógus-szakvizsgára felkészítő képzéseket, a szakirányú továbbképzéseket és a rövidebb továbbképzéseket is – szolnoki helyszínnel is meghirdessük. Elegendő jelentkező esetén valamennyi képzésünk Kecskeméten és Szolnokon is indulhat. A jelentkezéssel és a képzésekkel kapcsolatos kérdésekben tájékozódhat mindkét főiskola honlapján, illetve a Kecskeméti Főiskola elérhetőségein:

  • 6000 Kecskemét, Kaszap u. 6-14.
  • Tel: 76/501-770
  • Fax: 76/483-282
  • E-mail: tfk@tfk.kefo.hu

A képzésekre a jelentkezési határidő: 2016. július 31.

A képzések indításának várható ideje: 2016. szeptember 10 vagy szeptember 17.

Tovább olvasom
Egyetemalapítás: közös szenátusi ülést tartott a Kecskeméti és a Szolnoki Főiskola
Módosítva: 2016.04.20 18:19

Egyetemalapítás: közös szenátusi ülést tartott a Kecskeméti és a Szolnoki FőiskolaMérföldkőhöz érkezett a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola integrációs folyamata.  Április 19-én, kedden délután Kecskeméten együtt ülésezett a két intézmény szenátusa, hogy megvitassa az új egyetem intézményfejlesztési tervét. 

Közismert, hogy a „Fokozatváltás a felsőoktatásban" felsőokta-tási stratégia jegyében az országgyűlés 2015. december 1-jén módosította a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvényt, amelynek értelmében 2016. július 1-jétől a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola integrációjával egy új egyetem jön létre.

Az integrációt előkészítő folyamatban - hosszas egyeztetéseket követően - mérföldkő a két főiskola közös intézményfejlesztési tervének megtárgyalása és elfogadása, amelyre a két intézmény szenátusainak első együttes ülésén került sor április 19-én 15 órakor a Kecskeméti Főiskola GAMF Karán.

Tovább olvasom
Népszerűek a főiskola üzleti képzései
Módosítva: 2016.04.09 20:23

Népszerűek a főiskola üzleti képzéseElkészültek az első összesítések a februárban zárult felvételi időszak után, s ez alapján elmondható, hogy a Szolnoki Főiskola népszerűnek számít a jelentkezők körében.

Ebben az esztendőben a tavalyinál többen jelentkeztek intézményünk különböző szakjaira, akár az összesített listát, akár a főiskolánkat első helyen megjelölteket vesszük figyelembe – tudtuk meg dr. Túróczi Imrétől, a nyártól a Pallasz Athéné Egyetem karaként működő Szolnoki Főiskola rektorától. – Az országos tendenciáknak megfelelően mintegy öt százalékkal nőtt a jelentkező fiatalok aránya.

 – Ez a szám évek óta folyamatosan növekszik. A legnépszerűbbek természetesen az államilag finanszírozott képzéseink: a műszaki menedzser, a gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök, illetve a turizmus-vendéglátás szakra jelentkeztek legtöbben. Emellett a felsőoktatási szakképzés iránti érdeklődés is egyre inkább növekszik – mondta el a rektor hozzátéve: nemrég megtörtént az üzleti szakok akkreditációja. – Kedvező minősítést kaptak a szakjaink, ennek megfelelően 2021-ig érvényes a tanúsítvány – mondta dr. Túróczi Imre.

/forrás: szoljon.hu/

Tovább olvasom
Belső nyelvi vizsga májusban - Lehet jelentkezni!
Módosítva: 2016.04.05 12:48

Belső Nyelvi Vizsga 2016 májusKik jelentkezhetnek?

Azok a volt hallgatók, akik a sikeres záróvizsga napjától számított három éven belül nem tudták bemutatni a felsőoktatási intézménynek az előírt nyelvvizsgát igazoló okiratot, és akik számára a kimeneti követelmény általános nyelvvizsgát ír elő, illetve akik az egyik szaknyelvi vizsgát kiválthatják általános nyelvvizsgával.

Kérjük, hogy a vizsgára jelentkezés előtt győződjön meg arról, hogy biztosan az érintett hallgatói körbe tartozik-e! (Ld. vizsgaszabályzat)

Tovább olvasom
Vállalkozási Mérlegképes könyvelő végzettség vizsga nélkül!
Módosítva: 2016.03.21 15:47

Vállalkozási Mérlegképes könyvelőTisztelt Pénzügy és számvitel alapszakos jelenlegi és volt Hallgatónk!

Ezúton szeretnénk figyelmébe ajánlani, hogy a Szolnoki Főiskolán Vállalkozási mérlegképes könyvelő (OKJ 55 344 07) végzettséget szerezhet szakmai vizsga letétele nélkül. Ennek alapja, hogy a nemzetgazdasági miniszter hatáskörébe tartozó szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeiről szóló 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet szerint a gazdaságtudományok képzési terület üzleti képzési ágon pénzügy és számvitel szakon a felsőoktatási intézményben az oklevél kibocsátásának feltételeként letett záróvizsgával rendelkező felmentést kap a komplex szakmai vizsga valamennyi vizsgatevékenysége alól.

Tovább olvasom
AZ ADÓ-JA 1%-A NEKÜNK SOKAT ÉR
Módosítva: 2016.02.22 11:26

KKA 1%Kedves Honlap Látogató! 

A Személyi Jövedelemadója (SZJA) 1%-át civil szervezeteknek, másik 1%-át egyháznak adhatja. Ha nem határozza meg, hogy a 2-szer 1%-át kinek utalják, az az állami költségvetésé lesz.

Mint ismeretes ez az adózó részéről nem jelent kiadást, a támogatásra felhasználható összeg szempontjából viszont nem mindegy mennyi folyik be és adható oda az arra rászorulók részére.

Korszerű Kereskedelemért Alapítvány 2015. évben több mint másfél millió Ft támogatást és ösztöndíjat szavazott meg a hallgatók, a főiskola és az oktatók pályázataira.

Tovább olvasom
Műszaki oktatóbázissá alakították a Szolnoki Főiskola egyik épületét
Módosítva: 2016.01.31 21:22

Műszaki oktatóbázis a Szolnoki FőiskolánA hallgatók és oktatóik a napokban veszik birtokba a Szolnoki Főiskola korszerűsített "B" épületét, melyből egy Kecskeméti Főiskolával közös, közel másfél milliárdos beruházás részeként alakítottak ki új műszaki oktatóbázist - közölte a projektmenedzser az MTI-vel.

Bagi László elmondta: a fejlesztés részeként megvalósult a Szolnoki Főiskola tiszaligeti campusának szomszédságában álló, úgynevezett "B" épület mintegy 2600 négyzetméteres részének átfogó felújítása és energetikai korszerűsítése. Ennek eredményeként a fűtési energiaigény az eddigi egyharmadára csökkent, melyet egy szondakutas hőszivattyús fűtési rendszer kialakításával biztosítanak - tette hozzá.

Tovább olvasom
Integrációs hírek - Új egyetem születik...
Módosítva: 2016.04.19 12:40

Integrációs hírekÚj egyetem születik, új kar épül Kecskeméten

2016 fontos év lesz a kecskeméti felsőoktatás történetében. Az idén egyesül a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola, a két intézmény alkotja július 1-től az új egyetemet. Az őszi alapkőletétel után lassan látványossá válik az új egyetemi campus építése. Februárban végeznek a duális képzésben elsőként részt vevő hallgatók a GAMF Karon. Az év kihívásairól beszélgettünk Dr. Ailer Piroskával, a Kecskeméti Főiskola rektorával.

Tovább olvasom
Szintet lép, de egyetemként is szolnoki marad a főiskola
Módosítva: 2016.04.19 12:40

Szintet lép, de egyetemként is szolnoki marad a főiskola Egyetemi karként 2016. július 1-től magasabb tudományos szintre lépve új lehetőségeket és távlatokat nyit jelenlegi és leendő hallgatói számára, ám eddigi értékeit megőrizve továbbra is helyben kínál versenyképes felsőoktatási alternatívát a Szolnoki Főiskola – tájékoztatott az intézmény rektora.

Dr. Túróczi Imre számos tévhitet eloszlatva elöljáróban arra hívta fel a figyelmet, hogy nem csupán a Szolnoki Főiskola, de annak jelenlegi és leendő hallgatói számára sem veszteség a Kecskeméti Főiskolával történő összeolvadás.

„Kitűzött célunk és régi álmunk valósul meg az egyetemmé válással. Sokat tettünk az elmúlt években azért, hogy mára elmondhassuk: sikerrel teljesítettük ennek minden feltételét” – fogalmazott.


Tovább olvasom
Szolnoki Főiskola image film
Módosítva: 2016.01.21 10:09

Az év utolsó napján útnak indítjuk kisfilmünket, fogadjátok sok szeretettel!

Tovább olvasom

Gyorslinkek

PEDAGÓGUS TOVÁBBKÉPZÉSEK KECSKEMÉTEN ÉS SZOLNOKON

További információk


A képzésekre a jelentkezési határidő: 
2016. július 31.
 

Bövebb információ itt

Rendezvényszervezés

Fejlesztések, projektek

Fejlesztések, projektek

Nyelvvizsgahelyeink

BGF Nyelvvizsga és Továbbképző KözpontLCCIEB Oktatási és Vizsga KözpontZöld Út szaknyelvi vizsgarendszer

Eseménynaptár

Következő események

Esélyegyenlőség Főiskolánkon

Esélyegyenlőség a a fogyatékossággal élő hallgatóknak

Segítségkérés:
Kádár-Csomor Judit esélyegyenlőségi koordinátor, titkár

A Szolnoki Főiskola Kft-i.

MERKATING N. KFT.

TISZALIGET KFT.

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!