Szolnoki Főiskola aktuális hírei

Új Egyetem: biztos jövőkép a kecskeméti és a szolnoki felsőoktatásnak

2016. július 1-jén kezdi meg a munkát a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola integrációjával létre jövő új egyetem, amely a magyar felsőoktatási...

Új Egyetem: biztos jövőkép a kecskeméti és a szolnoki felsőoktatásnak

TISZALIGET KFT, ÍNYENC KLUB: TŰZKÖZELBEN

Párját ritkító lehetőségekkel élve és sikereket aratva öregbítette rangosabbnál rangosabb szakmai seregszemléken a Szolnoki Főiskola hírnevét a közelm...

TISZALIGET KFT, ÍNYENC KLUB: TŰZKÖZELBEN

Méltó helyre került az integrációs zászló

A lobogó, melyen a "Kecskemét-Szolnok az egyetemmé válás útján" felírat olvasható, a napokban méltó helyet kapott a tiszaligeti Campus aulájában. Elh...

Méltó helyre került az integrációs zászló

Jó úton halad az egyetemmé válás

Utolsó hónapjait éli a Kecskeméti Főiskola. Az utóbbi évek sikerei megalapozták az alkalmazott tudományok egyeteme létrejöttét. A főiskola utolsó idős...

Jó úton halad az egyetemmé válás

Felhívás a köztársasági ösztöndíj 2016/2017. tanévi pályázatára

A Szolnoki Főiskola rektorának felhívása a köztársasági ösztöndíj 2016/2017. tanévi pályázatára A Szolnoki Főiskola rektora a nemzeti felsőoktatásról...

Felhívás a köztársasági ösztöndíj 2016/2017. tanévi pályázatára

PEDAGÓGUS TOVÁBBKÉPZÉSEK KECSKEMÉTEN ÉS SZOLNOKON

A Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola 2016. júliustól integrálódik és alkalmazott tudományok egyetemeként folytatja az oktató- és kutatómunkát....

PEDAGÓGUS TOVÁBBKÉPZÉSEK KECSKEMÉTEN ÉS SZOLNOKON

Népszerűek a főiskola üzleti képzései

Elkészültek az első összesítések a februárban zárult felvételi időszak után, s ez alapján elmondható, hogy a Szolnoki Főiskola népszerűnek számít a je...

Népszerűek a főiskola üzleti képzései

Műszaki oktatóbázissá alakították a Szolnoki Főiskola egyik épületét

A hallgatók és oktatóik a napokban veszik birtokba a Szolnoki Főiskola korszerűsített "B" épületét, melyből egy Kecskeméti Főiskolával közös, közel má...

Műszaki oktatóbázissá alakították a Szolnoki Főiskola egyik épületét
Új Egyetem: biztos jövőkép a kecskeméti és a szolnoki felsőoktatásnak
Módosítva: 2016.05.17 09:09

Új Egyetem2016. július 1-jén kezdi meg a munkát a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola integrációjával létre jövő új egyetem, amely a magyar felsőoktatási intézmények között az alkalmazott tudományok egyeteme kategóriába tartozik majd. A változásokról és a tervezett fejlesztésekről dr. Ailer Piroska, a Kecskeméti Főiskola rektora nyilatkozik. 

Nagy változások jönnek a Kecskeméti Főiskola életében, hiszen július 1-jétől egyesülve a Szolnoki Főiskolával egyetemként folytatja tovább a munkát. Mire tudják alapozni az egyetemmé válást?

Az elmúlt években is sok változás történt a magyar felsőoktatásban, de a Kecskeméti Főiskola a stratégiai gondolkodásnak köszönhetően minden tekintetben stabilan tartja pozícióját. Néhány éve az oktatásban nyitottunk a járműipar felé, Magyarországon elsőként indítottuk el a duális képzést, amivel mintát szolgáltattunk a képzéstípus országos bevezetéshez. Szépen „kúsznak felfelé” a jelentkezési adatok, a gazdálkodásunk kiegyensúlyozott, és az elmúlt években uniós forrásokból közel 9 milliárd forintot költhettünk az oktatás feltételeit javító fejlesztésekre. Eredményeinket elismeri a tágabb környezetünk is, soha ennyi gazdasági szereplővel nem volt még együttműködésünk, és egyre nagyobb számban szavaznak nekünk bizalmat a felvételizők is. Van tehát mire alapoznunk az egyetemmé válást, ami 2016-ban komoly minőségi és nagyságrendi változást is hoz az intézmény életébe.

Tovább olvasom
TISZALIGET KFT, ÍNYENC KLUB: TŰZKÖZELBEN
Módosítva: 2016.05.17 09:16

Tiszaliget Kft.Párját ritkító lehetőségekkel élve és sikereket aratva öregbítette rangosabbnál rangosabb szakmai seregszemléken a Szolnoki Főiskola hírnevét a közelmúltban a Tiszaliget Kft. és az Ínyenc Klub.

Előbbi a napokban a legjelentősebb európai gasztronómiai verseny: az első alkalommal Magyarországon rendezett Bocuse d' Or európai döntőjéhez kapcsolódó, kétnapos Sirha Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa Kiállításon kapott megtisztelő bemutatkozási lehetőséget üzleti partnere: a Fagor cég nagykonyhai berendezéseit forgalmazó Gastimpex Kft. standján.

Miközben a Hungexpo területén, a szomszédos csarnokban éppen a Bocuse d' Or európai döntője zajlott a későbbi győztes magyar versenyző: Széll Tamás és csapata részvételével, a kiállítás helyszínén a Tiszaliget Kft. csúcsgasztronómiáját Litkei László mesterszakács hidegkonyhai csodái képviselték. Méghozzá a kóstoló minden várakozást felülmúló vonzerejének ismeretében páratlan sikerrel.

Tovább olvasom
GINOP monitoring bizottsági ülés volt a főiskolán
Módosítva: 2016.05.12 22:52

GINOP ülés Szolnoki FőiskolaA Szolnoki Főiskola campusának II. előadótermében tartotta soros ülését a napokban a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Monitoring Bizottsága. Az eseményen, valamint az ennek keretében tartott sajtótájékoztatón Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára, Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere és Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke a város és a megye fejlesztési elképzeléseiről, lehetőségeiről, továbbá a felhasználható európai uniós forrásokról beszélt a monitoring bizottság tagjainak és a sajtó képviselőinek. képek az eseményről

Tovább olvasom
EFOP-3.4.1-15 - Előzetes igényfelmérés hallgatóknak
Módosítva: 2016.05.09 09:56

Szolnoki FőiskolaA Szolnoki Főiskola az EFOP-3.4.1-15-ös számú pályázati felhívás kapcsán jelen kérdőív segítségével előzetes igényfelmérést végez.
A pályázat speciális célcsoport támogatását célozza meg, A speciális hallgatói csoport számára a Szolnoki Főiskola különböző segítő szolgáltatások indítását és ösztöndíj programot tervez.
Kérjük, segítse a sikeres pályázást és töltse ki az alábbi anonim kérdőívünket!

FONTOS!!!!!
Nappali tagozatos, állami és költségtérítéses hallgatók egyaránt pályázhatnak majd.

Tovább olvasom
Méltó helyre került az integrációs zászló
Módosítva: 2016.05.12 14:51

Méltó helyre került az integrációs zászlóA lobogó, melyen a "Kecskemét-Szolnok az egyetemmé válás útján" felírat olvasható, a napokban méltó helyet kapott a tiszaligeti Campus aulájában.

Elhelyezésével párhuzamosan a kerékpáros "akció" viszonzásának forgatókönyve is körvonalazódik. A tervek szerint június 29-én, egy szerdai napon a Tisza-parti megyeszékhelyről két biciklis csapat is elindul majd a Szolnoki Főiskola hasonló lobogójával. Az egyik társaság kényelmesebb tempóban, Dr. Túróczi Imre rektor vezetésével, míg a másik, versenyzőkből verbuválódó gárda Nyitrai László informatikai központvezető kollégánk irányításával, a kecskeméti bringások útvonalán és tempójában halad majd a "hírös város" felé.

Tovább olvasom
Jó úton halad az egyetemmé válás
Módosítva: 2016.05.12 14:55

Jó úton halad az egyetemmé válásUtolsó hónapjait éli a Kecskeméti Főiskola. Az utóbbi évek sikerei megalapozták az alkalmazott tudományok egyeteme létrejöttét. A főiskola utolsó időszakát sikerek és örömök, az egyetem alakulását pedig nagy várakozás és izgalmas pillanatok jellemzik. Hegmanné Nemes Sárával, a Kecskeméti Főiskola kancellárjával beszélgettünk.

- Az utóbbi napok, hetek sajtóhírei alapján kikerülhetetlen a kérdés. Milyen kapcsolat van a Kecskeméti Főiskola és a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány között?
- A kapcsolat nem azzal a bizonyos, a sajtóban is megjelent 173 millióval kezdődött. A főiskola már a 2015-ös évben is kapott támogatást a PADMA-tól. A 101.806.710 Ft-ból 28 millió forintot kifejezetten bérre, járulékra költöttünk el, valamint 7 milliót könyvbeszerzésre, az Educatio Kiállítást is ebből finanszíroztuk, valamint vannak áthúzódó kötelezettségeink. 

Tovább olvasom
DUÁLIS KÉPZÉSI LEHETŐSÉG A TISZALIGET KFT-NÉL!
Módosítva: 2016.05.04 21:01

Duális Képzési Lehetőség a Tiszaliget Kft-nélA Tiszaliget Kft. duális képzési lehetőséget hirdet 2016-os évben a Szolnoki Főiskola alábbi alapszakára jelentkezők részére:

Turizmus- Vendéglátás és Pénzügy és Számvitel szakon

A cégről:
Tiszaliget Kft ( 5000 Szolnok, Tiszaligeti sétány 14.) a Szolnoki Főiskola tulajdonában álló Campus étterem és Liget Hotel*** üzemeltetését végző kft. A Tiszaliget Kft két üzemeltetési egységén keresztül a minőségi vendéglátást tartja küldetésének.  A Campus étterem a napi menürendszerű értékesítés mellett, közétkeztetéssel, rendezvény szervezéssel és lebonyolítással cateringgel foglalkozik.   A Liget Hotel három csillagos minősítésű szálláshely szolgáltatással áll kedves vendégei rendelkezésére, a szállodában rendezvények, konferenciák szervezésére van lehetőség. A szálloda étterme a Liget étterem a’la Carte kínálatával várja kedves vendégeit, ballagási, családi ebédek kellemes helyszíne.

Tovább olvasom
Duális képzési lehetőség a Merkating Nonprofit Kft-nél
Módosítva: 2016.05.03 13:48

Duális képzési lehetőség a Merkating Nonprofit Kft-nélA MERKATING Innovációs és Tanácsadó Közhasznú Nonprofit Kft. 2015 óta duális képzési partnerséget vállal a Szolnoki Főiskolával és annak jogutódjával, a Pallasz Athéné Egyetemmel. Így a Szolnoki Főiskola Pénzügy és számvitel, illetve Kereskedelem és marketing alapszakára jelentkező hallgatóknak minden évben lehetősége nyílik arra, hogy megfelelő szakmai gyakorlatot és tapasztalatot szerezzen a cégünknél eltöltött gyakorlati idő alatt.

A szervezetről:
A Merkating Nonprofit Kft. (5000 Szolnok, Tiszaligeti sétány 14.) a Szolnoki Főiskola egyszemélyes tulajdonosként alapította, 2008. április 18-án kezdte el működését. A cég fő tevékenységi köre tudományos tevékenység, kutatás, üzleti tanácsadás. A szervezet 2014. évtől Önkéntes fogadó szervezet lett, mind a helyi vállalatokkal, mind a civil lakossággal hosszú távú és kölcsönös együttműködésre törekszik. Kiemelt célként kezeli a lakosság pénzügyi intelligenciájának, tudatosságának fejlesztését ily módon devizahiteles ügyfeleknek is tanácsot ad a pénzintézetek elszámolását, forintosítást illetően, továbbá biztosítási és befektetési ötletekkel látja el a fogyasztókat.

Bővebb információ a Merkating Nonprofit Kft-ről: http://merkatingnkft.szolfportal.hu/cegbemutato

Tovább olvasom
Felhívás a köztársasági ösztöndíj 2016/2017. tanévi pályázatára
Módosítva: 2016.05.04 09:12

Köztársasági ÖsztöndíjA Szolnoki Főiskola rektorának felhívása a köztársasági ösztöndíj 2016/2017. tanévi pályázatára

Szolnoki Főiskola rektora a nemzeti felsőoktatásról szóló - 2011. évi CCIV. törvény (Nftv.) 64. § (5) bekezdése valamint a felsőoktatásban részt vevő hallgatók juttatásairól és az általuk fizetendő egyes térítésekről szóló 51/2007. (III.26.) - Korm. rendeletben foglaltak szerint a
2016/2017. tanévre szóló pályázatot hirdetek köztársasági ösztöndíj elnyerésére.

Köztársasági ösztöndíjban az intézmény államilag támogatott illetve költségtérítéses teljes idejű (nappali)  alapképzésben részt vevő azon hallgatója részesülhet, aki adott vagy korábbi tanulmányai során legalább két félévre bejelentkezett és legalább 55 kreditet megszerzett.  

A pályázat benyújtásának határideje: 2016. június 25.

Tovább olvasom
MÉRFÖLDKŐ AZ EGYETEMMÉ VÁLÁSBAN
Módosítva: 2016.05.06 21:53

MÉRFÖLDKŐ AZ EGYETEMMÉ VÁLÁSBAN: EGYÜTTES SZENÁTUSI ÜLÉS AZ INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSI TERVRŐLMÉRFÖLDKŐ AZ EGYETEMMÉ VÁLÁSBAN: EGYÜTTES SZENÁTUSI ÜLÉS AZ INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSI TERVRŐL

A Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola szenátusai Kecskeméten tartott együttes ülésükön megtárgyalták és elfogadták a 2016. július elsejével a két intézmény egyesülésével létrejövő új egyetem stratégiai dokumentumát, az intézményfejlesztési tervet, amely meghatározza a fejlesztési irányokat. A jó hangulatú ülésen tréfásan „eljegyzésnek” nevezték az intézményfejlesztési terv elfogadását, amit július 1-jén az intergrációval a  „házasság” követ majd. 

Az integrációt előkészítő folyamatban – mintegy féléves, minden területre kiterjedő egyeztetéseket követően – mérföldkő a két főiskola közös intézményfejlesztési tervének megtárgyalása és elfogadása, amelyre a két intézmény szenátusainak első együttes ülésén került sor Kecskeméten. 

Tovább olvasom
PEDAGÓGUS TOVÁBBKÉPZÉSEK KECSKEMÉTEN ÉS SZOLNOKON
Módosítva: 2016.04.22 08:41

Pedagógus továbbképzések Kecskeméten és SzolnokonA Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola 2016. júliustól integrálódik és alkalmazott tudományok egyetemeként folytatja az oktató- és kutatómunkát. Ez lehetővé teszi, hogy a Kecskeméten már évek óta sikeresen zajló pedagógus-továbbképzéseket – amelyek magukba foglalják a pedagógus-szakvizsgára felkészítő képzéseket, a szakirányú továbbképzéseket és a rövidebb továbbképzéseket is – szolnoki helyszínnel is meghirdessük. Elegendő jelentkező esetén valamennyi képzésünk Kecskeméten és Szolnokon is indulhat. A jelentkezéssel és a képzésekkel kapcsolatos kérdésekben tájékozódhat mindkét főiskola honlapján, illetve a Kecskeméti Főiskola elérhetőségein:

  • 6000 Kecskemét, Kaszap u. 6-14.
  • Tel: 76/501-770
  • Fax: 76/483-282
  • E-mail: tfk@tfk.kefo.hu

A képzésekre a jelentkezési határidő: 2016. július 31.

A képzések indításának várható ideje: 2016. szeptember 10 vagy szeptember 17.

Tovább olvasom
Egyetemalapítás: közös szenátusi ülést tartott a Kecskeméti és a Szolnoki Főiskola
Módosítva: 2016.05.06 21:52

Egyetemalapítás: közös szenátusi ülést tartott a Kecskeméti és a Szolnoki FőiskolaMérföldkőhöz érkezett a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola integrációs folyamata.  Április 19-én, kedden délután Kecskeméten együtt ülésezett a két intézmény szenátusa, hogy megvitassa az új egyetem intézményfejlesztési tervét. 

Közismert, hogy a „Fokozatváltás a felsőoktatásban" felsőokta-tási stratégia jegyében az országgyűlés 2015. december 1-jén módosította a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvényt, amelynek értelmében 2016. július 1-jétől a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola integrációjával egy új egyetem jön létre.

Az integrációt előkészítő folyamatban - hosszas egyeztetéseket követően - mérföldkő a két főiskola közös intézményfejlesztési tervének megtárgyalása és elfogadása, amelyre a két intézmény szenátusainak első együttes ülésén került sor április 19-én 15 órakor a Kecskeméti Főiskola GAMF Karán.

Tovább olvasom
Népszerűek a főiskola üzleti képzései
Módosítva: 2016.04.09 20:23

Népszerűek a főiskola üzleti képzéseElkészültek az első összesítések a februárban zárult felvételi időszak után, s ez alapján elmondható, hogy a Szolnoki Főiskola népszerűnek számít a jelentkezők körében.

Ebben az esztendőben a tavalyinál többen jelentkeztek intézményünk különböző szakjaira, akár az összesített listát, akár a főiskolánkat első helyen megjelölteket vesszük figyelembe – tudtuk meg dr. Túróczi Imrétől, a nyártól a Pallasz Athéné Egyetem karaként működő Szolnoki Főiskola rektorától. – Az országos tendenciáknak megfelelően mintegy öt százalékkal nőtt a jelentkező fiatalok aránya.

 – Ez a szám évek óta folyamatosan növekszik. A legnépszerűbbek természetesen az államilag finanszírozott képzéseink: a műszaki menedzser, a gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök, illetve a turizmus-vendéglátás szakra jelentkeztek legtöbben. Emellett a felsőoktatási szakképzés iránti érdeklődés is egyre inkább növekszik – mondta el a rektor hozzátéve: nemrég megtörtént az üzleti szakok akkreditációja. – Kedvező minősítést kaptak a szakjaink, ennek megfelelően 2021-ig érvényes a tanúsítvány – mondta dr. Túróczi Imre.

/forrás: szoljon.hu/

Tovább olvasom
Vállalkozási Mérlegképes könyvelő végzettség vizsga nélkül!
Módosítva: 2016.03.21 15:47

Vállalkozási Mérlegképes könyvelőTisztelt Pénzügy és számvitel alapszakos jelenlegi és volt Hallgatónk!

Ezúton szeretnénk figyelmébe ajánlani, hogy a Szolnoki Főiskolán Vállalkozási mérlegképes könyvelő (OKJ 55 344 07) végzettséget szerezhet szakmai vizsga letétele nélkül. Ennek alapja, hogy a nemzetgazdasági miniszter hatáskörébe tartozó szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeiről szóló 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet szerint a gazdaságtudományok képzési terület üzleti képzési ágon pénzügy és számvitel szakon a felsőoktatási intézményben az oklevél kibocsátásának feltételeként letett záróvizsgával rendelkező felmentést kap a komplex szakmai vizsga valamennyi vizsgatevékenysége alól.

Tovább olvasom

Gyorslinkek

PEDAGÓGUS TOVÁBBKÉPZÉSEK KECSKEMÉTEN ÉS SZOLNOKON

További információk


A képzésekre a jelentkezési határidő: 
2016. július 31.
 

Bövebb információ itt

Rendezvényszervezés

Fejlesztések, projektek

Fejlesztések, projektek

Nyelvvizsgahelyeink

BGF Nyelvvizsga és Továbbképző KözpontLCCIEB Oktatási és Vizsga KözpontZöld Út szaknyelvi vizsgarendszer

Eseménynaptár

Következő események

Esélyegyenlőség Főiskolánkon

Esélyegyenlőség a a fogyatékossággal élő hallgatóknak

Segítségkérés:
Kádár-Csomor Judit esélyegyenlőségi koordinátor, titkár

A Szolnoki Főiskola Kft-i.

MERKATING N. KFT.

TISZALIGET KFT.

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!