Szolnoki Főiskola aktuális hírei

Pótfelvételi lehetőség a PAE Gazdálkodási Karára

PÓTFELVÉTELI JELENTKEZÉS 2016. 07. 28-tól 08. 07-ig!!! Nem tudtál eligazodni a lehetőségek között, de mégis szeretnél továbbtanulni?Esetleg nem vette...

Pótfelvételi lehetőség a PAE Gazdálkodási Karára

Kihirdették a ponthatárokat

Itt megnézheted a Pallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási Karának ponthatárait! Gratulálunk minden hozzánk felvételt nyert hallgatónak! Akik pedig még e...

Kihirdették a ponthatárokat

Zavartalanul indult el a munka

Az új szolnoki egyetemi kar vezetői számítanak kollégáik és partnereik véleményére is Pallasz Athéné Egyetem néven július 1-jén megkezdte közös tevék...

Zavartalanul indult el a munka

Júliustól négy karral kezdi meg működését a Pallasz Athéné Egyetem

Kecskemét, 2016. június 30., csütörtök (MTI) - A Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola integrációjával júliustól négy karral kezdi meg működését ...

Júliustól négy karral kezdi meg működését a Pallasz Athéné Egyetem

Viszlát Szolnoki Főiskola, üdv Pallasz Athéné Egyetem!

Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola „házasságával” július elsejétől, azaz mától négy karral kezdi meg működését az új alkalmazott tudományok eg...

Viszlát Szolnoki Főiskola, üdv Pallasz Athéné Egyetem!
Pallasz Athéné Egyetem – Pótfelvételi információk
Módosítva: 2016.07.27 19:58

Pallasz Athéné EgyetemA Pallasz Athéné Egyetem az alábbi önköltséges képzéseket hirdeti meg, melyekre pótfelvételi eljárás során lehet jelentkezni:

A jelentkezési határidő: 2016. augusztus 07.

Részletes információk a felvi.hu-n tekinthetők meg.

Tovább olvasom
Pótfelvételi lehetőség a PAE Gazdálkodási Karára
Módosítva: 2016.07.28 19:19

Pótfelvételi PAE Gazdálkodási Kar SzolnokPÓTFELVÉTELI JELENTKEZÉS 2016. 07. 28-tól 08. 07-ig!!!

Nem tudtál eligazodni a lehetőségek között, de mégis szeretnél továbbtanulni?
Esetleg nem vettek fel? Ne keseredj el, van még esélyed! 
Gyere a Pallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási Karára Szolnokra!

Pótfelvételi lehetőséget kínálunk gazdaságtudományi alapképzési  (BA) valamint felsőoktatási szakképzési szakokon, nappali és levelező tagozaton.

Tovább olvasom
Háttérinformációk a felvételi ponthatárokhoz
Módosítva: 2016.07.27 09:18

Háttérinformációk a felvételi ponthatárokhozOktatási Hivatal: a műszakiak és az informatikaiak a legnépszerűbb állami ösztöndíjas szakok

Budapest, 2016. július 27., szerda (MTI) - Egyértelmű növekedés figyelhető meg idén a felsőoktatásban a műszaki és az informatikai területre jelentkezők, valamint a felvettek számában is - mondta az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettese az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Stéger Csilla elmondta: felsőoktatási képzésekre idén öt százalékkal többen jelentkeztek, és 2000 diákkal többet is tudtak felvenni.
Az állami ösztöndíjas finanszírozási formában egyértelműen a műszaki és az informatikai terület a legnépszerűbb - közölte. Mérnökinformatikus szakra 1696, gépészmérnök szakra 1600, programtervező informatikus szakra 1128, villamosmérnök szakra pedig 1002 jelentkezőt vettek fel.
Azzal kapcsolatban, hogy mennyire lehet a jelentkezőket a munkaerőpiac igényeinek megfelelően bizonyos képzési területek felé terelni, Stéger Csilla azt mondta: a műszaki-informatikai területen ott ugrott meg a jelentkezés a leginkább, ahol van a képzésnek duális formája. 
A duális képzések népszerűsége bizonyítja, hogy vannak céltudatos jelentkezők, akik már a tanulmányaik alatt szeretnének munkatapasztalatot szerezni - tette hozzá.
Emellett az idén is népszerűnek bizonyuló tanári szakokra azóta nőtt meg a jelentkezés, hogy bevezették a Klebelsberg-ösztöndíjat.
Közlése szerint a pótfelvételi keretében csütörtökön hirdetik meg a már kizárólag költségtérítéses képzéseket a felvi.hu-n, az ott közzétett ponthatárok alapján dönthetik el az érintettek, hogy beadják-e jelentkezésüket valamelyik képzésre. 

Tovább olvasom
Kihirdették a ponthatárokat
Módosítva: 2016.07.26 20:55

Kihírdették a ponthatárokatItt megnézheted a Pallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási Karának ponthatárait!

Gratulálunk minden hozzánk felvételt nyert hallgatónak!

Akik pedig még ezután szeretnének intézményünkbe jelentkezni szeptemberben induló képzésünkre, a pótfelvételi jelentkezés július 28-tól augusztus 7-ig!!

Gazdálkodási Kar ponthatárok: https://www.felvi.hu/bin/content/vonal16a/html/szer/szer_39.html

Látogass el hozzánk Pótfelvételi Nyílt Napunkon - 2016. július 28-án

Tovább olvasom
Új kancellár az egyetem élén
Módosítva: 2016.07.25 09:23

Pallasz Athéné EgyetemEgy miniszterelnöki határozat értelmében július 1-jétől a Pallasz Athéné Egyetemen Finta Zita látja el a kancellári teendőket.

Egy másik miniszterelnöki határozat arról rendelkezik, hogy a Kecskeméti Főiskolán Hegmanné Nemes Sára és a Szolnoki Főiskolán Varga Csaba kancellári megbízását - a két intézmény június 30-ai megszűnése miatt - visszavonták. Finta Zita eddig Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Városstratégiai Osztályának vezetője volt. 

/forrás: baon.hu/

Tovább olvasom
A "Nap embere": karunk megbízott dékánja
Módosítva: 2016.07.27 13:19

A Szolnok TV Nap Embere rovatában 2016. 07. 21-én a Pallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási Karának megbízott dékánja dr. Lakatos Vilmos volt a meghívott vendég. (forrás: www.szolnoktv.hu)

 

Tovább olvasom
Zavartalanul indult el a munka
Módosítva: 2016.07.22 22:59

Zavartalanul indult a munkaAz új szolnoki egyetemi kar vezetői számítanak kollégáik és partnereik véleményére is

Pallasz Athéné Egyetem néven július 1-jén megkezdte közös tevékenységét a korábbi Kecskeméti és Szolnoki Főiskola. Az inetgráció előkészületeiről, az első hetek tapasztalatairól, a bekövetkezett változásokról, valamint a jövőbeni feladatokról beszélgettünk dr. Ailer Piroska ideiglenes intézményvezetővel és a szolnoki Gazdálkodási Kar megbízott dékánjával, dr. Lakatos Vilmossal.

- A fenntartó Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) kérésére egy éve kezdtük meg a két intézmény együttműködésének előkészítését - idézte fel az előzményeket dr. Ailer Piroska, aki emlékeztetett: a Kecskeméti Főiskolán korábban három kar működött, melyek hasonló folyamat eredményeként jöttek létre, így volt tapasztalat az integráció terén. Mint ahogyan abban is - folytatatta - , hogy miként kapcsolhatók sikeresen össze eredendően eltérő profilú képzések és karok. Az újonnan létrehozott Pallasz Athéné Egyetem a műszakitól az agráron és gazdaságtudományon át a pedagógusképzési képzési területig széles választékot kínál jelenlegi és leendő hallgatóinak.

Tovább olvasom

Gyorslinkek

PEDAGÓGUS TOVÁBBKÉPZÉSEK KECSKEMÉTEN ÉS SZOLNOKON

További információk


A képzésekre a jelentkezési határidő: 
2016. július 31.
 

Bövebb információ itt

Nyelvvizsgahelyeink

BGF Nyelvvizsga és Továbbképző KözpontLCCIEB Oktatási és Vizsga KözpontZöld Út szaknyelvi vizsgarendszer

Fejlesztések, projektek

Fejlesztések, projektek

Eseménynaptár

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!