Szolnoki Főiskola aktuális hírei

2016. 02. 12. - Diplomaátadó a Szolnoki Főiskolán

A Szolnoki Főiskola Szenátusa és Rektora tisztelettel meghívja Önt a Szolnoki Főiskola Diplomaátadó ünnepségére Időpont: 2016. február 12-én 10.00 ór...

2016. 02. 12. - Diplomaátadó a Szolnoki Főiskolán

AZ ADÓ-JA 1%-A NEKÜNK SOKAT ÉR

Kedves Honlap Látogató!  A Személyi Jövedelemadója (SZJA) 1%-át civil szervezeteknek, másik 1%-át egyháznak adhatja. Ha nem határozza meg, hogy a 2-s...

AZ ADÓ-JA 1%-A NEKÜNK SOKAT ÉR

Műszaki oktatóbázissá alakították a Szolnoki Főiskola egyik épületét

A hallgatók és oktatóik a napokban veszik birtokba a Szolnoki Főiskola korszerűsített "B" épületét, melyből egy Kecskeméti Főiskolával közös, közel má...

Műszaki oktatóbázissá alakították a Szolnoki Főiskola egyik épületét

Integrációs hírek - Új egyetem születik...

Új egyetem születik, új kar épül Kecskeméten 2016 fontos év lesz a kecskeméti felsőoktatás történetében. Az idén egyesül a Kecskeméti Főiskola és a S...

Integrációs hírek - Új egyetem születik...

Rangos elismerésben részesült a Szolnoki Főiskola rektora

A Magyar Kultúra Napja alkalmából az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban rendezett gálán rangos elismerésben részesült, Szolnok város tudományos díj...

Rangos elismerésben részesült a Szolnoki Főiskola rektora

Szintet lép, de egyetemként is szolnoki marad a főiskola

Egyetemi karként 2016. július 1-től magasabb tudományos szintre lépve új lehetőségeket és távlatokat nyit jelenlegi és leendő hallgatói számára, ám ed...

Szintet lép, de egyetemként is szolnoki marad a főiskola

Aktuális Felvételi Információk

Folytatódik a program - Az elmaradott térségek fiataljait segítik továbbra is...
Módosítva: 2016.02.08 12:56

PADAMegyénk fiataljai is részesednek az MNB által alapított Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány (PADA) ösztöndíjprogramjából, melynek célja a gazdaságilag elmaradott térségekben élő fiatalok támogatása. Az először tavaly összel meghirdetett Tiszaroffi Ösztöndíjprogramban Tiszaroff, Tiszabura, Tiszagyenda, Kötelek, Tiszasüly és Tiszabő településeken élő fiatalok kapnak segítséget felsőoktatási tanulmányaikhoz öt hónapon keresztül.

Az ösztöndíjra az adott térség települései önkormányzatainak illetékességi területén állandó lakóhellyel rendelkező, felsőoktatási intézményben nappali, levelező, vagy távoktatási munkarendben tanuló fiatalok jelentkezhettek, jelentkezhetnek.

Tovább olvasom
2016. 02. 17. - Érdekel az érdeked?
Módosítva: 2016.02.05 11:12

Érdekel az Érdeked?Szeretettel várunk mindenkit a Észak-alföldi régió Regionális Ifjúsági Találkozójára, ahol öt különböző, a mindennapjaidat érintő témáról vitázunk, beszélgetünk, cserélünk véleményt.

Öt témakör:
- Demokráciára nevelés;
- Láss világot (nemzetközi lehetőségek);
- Munka világa;
- Civil szervezetek működése és szabályozása;
- Ép testben ép lélek (egészségre nevelés).

Tovább olvasom
2016. 02. 12. - Diplomaátadó a Szolnoki Főiskolán
Módosítva: 2016.02.05 09:52

DiplomaátadóA Szolnoki Főiskola Szenátusa és Rektora tisztelettel meghívja Önt a Szolnoki Főiskola Diplomaátadó ünnepségére

Időpont: 2016. február 12-én 10.00 óra 
Helyszín: Szolnoki Főiskola Campus főépületének aulája - Szolnok, Tiszaligeti sétány 14.

Tovább olvasom
AZ ADÓ-JA 1%-A NEKÜNK SOKAT ÉR
Módosítva: 2016.02.01 14:26

KKA 1%Kedves Honlap Látogató! 

A Személyi Jövedelemadója (SZJA) 1%-át civil szervezeteknek, másik 1%-át egyháznak adhatja. Ha nem határozza meg, hogy a 2-szer 1%-át kinek utalják, az az állami költségvetésé lesz.

Mint ismeretes ez az adózó részéről nem jelent kiadást, a támogatásra felhasználható összeg szempontjából viszont nem mindegy mennyi folyik be és adható oda az arra rászorulók részére.

Korszerű Kereskedelemért Alapítvány 2015. évben több mint másfél millió Ft támogatást és ösztöndíjat szavazott meg a hallgatók, a főiskola és az oktatók pályázataira.

Tovább olvasom
Műszaki oktatóbázissá alakították a Szolnoki Főiskola egyik épületét
Módosítva: 2016.01.31 21:22

Műszaki oktatóbázis a Szolnoki FőiskolánA hallgatók és oktatóik a napokban veszik birtokba a Szolnoki Főiskola korszerűsített "B" épületét, melyből egy Kecskeméti Főiskolával közös, közel másfél milliárdos beruházás részeként alakítottak ki új műszaki oktatóbázist - közölte a projektmenedzser az MTI-vel.

Bagi László elmondta: a fejlesztés részeként megvalósult a Szolnoki Főiskola tiszaligeti campusának szomszédságában álló, úgynevezett "B" épület mintegy 2600 négyzetméteres részének átfogó felújítása és energetikai korszerűsítése. Ennek eredményeként a fűtési energiaigény az eddigi egyharmadára csökkent, melyet egy szondakutas hőszivattyús fűtési rendszer kialakításával biztosítanak - tette hozzá.

Tovább olvasom
Integrációs hírek - Új egyetem születik...
Módosítva: 2016.01.27 11:47

Integrációs hírekÚj egyetem születik, új kar épül Kecskeméten

2016 fontos év lesz a kecskeméti felsőoktatás történetében. Az idén egyesül a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola, a két intézmény alkotja július 1-től az új egyetemet. Az őszi alapkőletétel után lassan látványossá válik az új egyetemi campus építése. Februárban végeznek a duális képzésben elsőként részt vevő hallgatók a GAMF Karon. Az év kihívásairól beszélgettünk Dr. Ailer Piroskával, a Kecskeméti Főiskola rektorával.

Tovább olvasom
Rangos elismerésben részesült a Szolnoki Főiskola rektora
Módosítva: 2016.01.25 18:58

Laki Kálmán díjas főiskolánk rektoraA Magyar Kultúra Napja alkalmából az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban rendezett gálán rangos elismerésben részesült, Szolnok város tudományos díját vehette át a minap Dr. Túróczi Imre, a Szolnoki Főiskola rektora.

Az oklevélből és Szabó Imrefia Béla szobrászművész bronz plakettjéból álló Laki Kálmán-díjat Szalay Ferenc, a város polgármestere adta át Dr. Túróczi Imre rektornak.

A Szolnoki Főiskola oktatói, hallgatói és dolgozói nevében szívből gratulálunk az elismeréshez!

/fotó: Illyés Csaba/

Tovább olvasom
Szintet lép, de egyetemként is szolnoki marad a főiskola
Módosítva: 2016.01.16 22:32

Szintet lép, de egyetemként is szolnoki marad a főiskola Egyetemi karként 2016. július 1-től magasabb tudományos szintre lépve új lehetőségeket és távlatokat nyit jelenlegi és leendő hallgatói számára, ám eddigi értékeit megőrizve továbbra is helyben kínál versenyképes felsőoktatási alternatívát a Szolnoki Főiskola – tájékoztatott az intézmény rektora.

Dr. Túróczi Imre számos tévhitet eloszlatva elöljáróban arra hívta fel a figyelmet, hogy nem csupán a Szolnoki Főiskola, de annak jelenlegi és leendő hallgatói számára sem veszteség a Kecskeméti Főiskolával történő összeolvadás.

„Kitűzött célunk és régi álmunk valósul meg az egyetemmé válással. Sokat tettünk az elmúlt években azért, hogy mára elmondhassuk: sikerrel teljesítettük ennek minden feltételét” – fogalmazott.


Tovább olvasom
Jelentkezz 2016. februárban induló szakirányú továbbképzéseinkre!
Módosítva: 2016.01.29 13:03

Szakirányú továbbképzések a Szolnoki FőiskolánAz egész életen át tartó tanulás filozófiájának megfelelően a Szolnoki Főiskola is rendelkezik olyan képzésekkel, melyek kifejezetten a diplomások szakmai tudásának mélyítését vagy újabb tudományterületre történő bevezetését jelentik. Szakirányú továbbképzéseinket azoknak ajánljuk, akik egy-egy jól meghatározott, szűkebb témakör naprakész ismereteit kívánják bővíteni. A szakközgazdász képzésekre közgazdász oklevéllel rendelkezők nyerhetnek felvételt, szakreferens képzéseinkre minden más diplomával, míg szakmérnöki képzéseinkre műszaki vagy az agrár képzési területen alapképzésben szerzett mérnöki oklevéllel lehet jelentkezni.

A levelező rendszerű szakirányú továbbképzés működését a Nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény szabályozza. Képzéseinkre jelentkezni folyamatosan lehet, a képzés abban a félévben indul, amelyben a jelentkezők száma eléri a 10 főt. 

Jelentkezési határidő a februárban induló képzések esetében február 1.,

A képzés helyszíne Szolnok.

A költségtérítés összege szakonként és félévenként változó összegű lehet. 2015/16-ban induló képzéseink díja 115.000 Ft/félév.

Tovább olvasom
Drogprevenciós kurzus a Szolnoki Főiskolán
Módosítva: 2016.01.25 19:01

2016. Drogprevenciós előadásokA 2015/2016. tanév II. félévében Drogprevenció – egészségfejlesztés címmel 3 kredites választható tárgyat hirdet a Turizmus-, Térség- és Társadalomfejlesztési Tanszék. A kurzust nem csak a főiskolások, hanem minden érdeklődő, az utca embere számára is nyitottá tesszük. Az órák három pénteki napon tömbösítve kerülnek megtartásra és térítésmentesen látogathatók.

Tervezett időpontok: 2016. február 19., március 11., április 8., 9:00 órától 17:00 óráig, fsz. III. előadó.

Az esetleges időpont-változások a Neptunon nyomon követhetők, a kurzusra való jelentkezés a szokásos módon történik. A külső érdeklődők jelentkeztetését a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya végzi.

A kurzus oktatói drog-prevenciós, addiktológus, jogász, pszichológus, pedagógus szakemberek, akik a gyakorlatban is végeznek drog-prevenciós munkát. Minden érdeklődőt várunk!

Tovább olvasom
Szolnoki Főiskola image film
Módosítva: 2016.01.21 10:09

Az év utolsó napján útnak indítjuk kisfilmünket, fogadjátok sok szeretettel!

Tovább olvasom
Főiskolából egyetem, mi változik igazából?
Módosítva: 2016.01.16 11:21

Főiskolából EgyetemA Szolnoki Főiskola és Kecskeméti Főiskola integrációjáról döntött az országgyűlés, melynek értelmében a két intézmény, az egyesülést követően Pallasz Athéné Egyetemként oktatja tovább hallgatóinak ezreit 2016. július 01-től.

A Szolnoki Főiskola egyetemi karrá alakul, mely mind a hallgatók számára, mind az oktatásban és egyéb szolgáltatásokban változásokat hoz majd. A változásokat az intézményvezetés a Hallgatói Önkormányzat bevonásával kívánja menedzselni az elkövetkezendő időszakban is.

A Szolnoki Főiskola önállóan folytatja jelenleg beiskolázási kampányát, hiszen az egyesülés csak 2016. július 01-től hozza létre az új intézményt.  A sikeresen felvételiző és beiratkozó hallgatók már egyetemisták lesznek szeptembertől.

Tovább olvasom
trendence Graduate Barometer felmérés 2016.
Módosítva: 2016.01.29 13:03

Trendence felmérés 2016Kedves Hallgatónk!

Szeretnél 500 €-t nyerni? Ha igen, akkor mondd el karriereddel kapcsolatos eddigi tapasztalatodat, kialakult véleményedet az alábbi magyar nyelvű kérdőív kitöltésével!

Ezúton meghívunk, hogy vegyél részt Európa legnagyobb karrierrel, karriertervezéssel és oktatással kapcsolatos felmérésében, melyhez Intézményünk, a Szolnoki Főiskola ebben az évben is csatlakozott!

Európa-szerte évente mintegy 950 felsőoktatási intézmény közel 280 ezer hallgatója vesz részt ebben a kutatásban.

Szeretnénk ha Te is csatlakoznál a trendence Graduate Barometer 2016-os kutatásához! A kérdőív eléréséhez kérjük kattints az alábbi linker (a felmérés az idei évtől kezdve magyarul is kitölthető): www.trendence-gradbarometer.eu

Tovább olvasom

Gyorslinkek

Hírlevél feliratkozás

Rendezvényszervezés

Fejlesztések, projektek

Fejlesztések, projektek

Nyelvvizsgahelyeink

BGF Nyelvvizsga és Továbbképző KözpontLCCIEB Oktatási és Vizsga KözpontZöld Út szaknyelvi vizsgarendszer

Eseménynaptár

Következő események

Esélyegyenlőség Főiskolánkon

Esélyegyenlőség a a fogyatékossággal élő hallgatóknak

Segítségkérés:
Kádár-Csomor Judit esélyegyenlőségi koordinátor, titkár

A Szolnoki Főiskola Kft-i.

MERKATING N. KFT.

TISZALIGET KFT.

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!