Szolnoki Főiskola aktuális hírei

Zavartalanul indult el a munka

Az új szolnoki egyetemi kar vezetői számítanak kollégáik és partnereik véleményére is Pallasz Athéné Egyetem néven július 1-jén megkezdte közös tevék...

Zavartalanul indult el a munka

2016. július 23. – Tisza-parti Nyár

Tisza-parti nyár - Találkozz velünk! Az Aba- Novák Agóra Kulturális Központ idén is megrendezi hagyományos Tisza – parti Nyár című rendezvénysorozatá...

2016. július 23. – Tisza-parti Nyár

2016. július 26. – Pont Ott Parti

Pont Ott Parti – izgalom és buli a ponthúzás estéjén, Szolnokon Fesztiválok ide, vagy oda, kevés emlékezetesebb bulira van kilátás idén nyáron Szolno...

2016. július 26. – Pont Ott Parti

2016. 07. 28. - Pótfelvételi Nyílt nap

Pótfelvételi Nyílt nap - Bemutatkozik a Pallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási KaraA felsőoktatási ponthatárok július 26-i kihirdetése után két nappal sz...

2016. 07. 28. - Pótfelvételi Nyílt nap

Júliustól négy karral kezdi meg működését a Pallasz Athéné Egyetem

Kecskemét, 2016. június 30., csütörtök (MTI) - A Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola integrációjával júliustól négy karral kezdi meg működését ...

Júliustól négy karral kezdi meg működését a Pallasz Athéné Egyetem

Viszlát Szolnoki Főiskola, üdv Pallasz Athéné Egyetem!

Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola „házasságával” július elsejétől, azaz mától négy karral kezdi meg működését az új alkalmazott tudományok eg...

Viszlát Szolnoki Főiskola, üdv Pallasz Athéné Egyetem!
A "Nap embere": karunk megbízott dékánja
Módosítva: 2016.07.22 23:14

A Szolnok TV Nap Embere rovatában 2016. 07. 21-én a Pallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási Karának megbízott dékánja dr. Lakatos Vilmos volt a meghívott vendég. (forrás: www.szolnoktv.hu)

 

Tovább olvasom
Zavartalanul indult el a munka
Módosítva: 2016.07.22 22:59

Zavartalanul indult a munkaAz új szolnoki egyetemi kar vezetői számítanak kollégáik és partnereik véleményére is

Pallasz Athéné Egyetem néven július 1-jén megkezdte közös tevékenységét a korábbi Kecskeméti és Szolnoki Főiskola. Az inetgráció előkészületeiről, az első hetek tapasztalatairól, a bekövetkezett változásokról, valamint a jövőbeni feladatokról beszélgettünk dr. Ailer Piroska ideiglenes intézményvezetővel és a szolnoki Gazdálkodási Kar megbízott dékánjával, dr. Lakatos Vilmossal.

- A fenntartó Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) kérésére egy éve kezdtük meg a két intézmény együttműködésének előkészítését - idézte fel az előzményeket dr. Ailer Piroska, aki emlékeztetett: a Kecskeméti Főiskolán korábban három kar működött, melyek hasonló folyamat eredményeként jöttek létre, így volt tapasztalat az integráció terén. Mint ahogyan abban is - folytatatta - , hogy miként kapcsolhatók sikeresen össze eredendően eltérő profilú képzések és karok. Az újonnan létrehozott Pallasz Athéné Egyetem a műszakitól az agráron és gazdaságtudományon át a pedagógusképzési képzési területig széles választékot kínál jelenlegi és leendő hallgatóinak.

Tovább olvasom
dr. Lakatos Vilmos lett intézményünk megbízott dékánja
Módosítva: 2016.07.22 22:59

dr. Lakatos Vilmos lett intézményünk megbízott dékánjaPallasz Athéné Egyetem néven kezdte meg a közös munkát az egykori Szolnoki és Kecskeméti Főiskola. A július 1-jei integráció óta mostanra már minden érintett megbízott vezető megkapta a megbízólevelét.

Így a Szolnokon működő Gazdasági kar megbízott dékánja, dr. Lakatos Vilmos is. dr. Ailer Piroska ideiglenes intézményvezetőtől megtudtuk, hogy a korábbi rektort, dr. Túróczi Imrét kérte fel arra, hogy segítse a két városban működő szervezet közötti minél szorosabb kapcsolat kialakítását. dr. Túróczi Imre rektori megbízottként végzi munkáját.

A megbízott vezetők hat hónapra kapták megbízásukat. dr. Ailer Piroska elmondta, hogy a legfontosabb lépésként lebonyolítják a rektori pályázatot, mellyel kapcsolatban a szaktárca már küldött is egy menetrendet. Eszerint várhatóan január 1-től megkezdheti munkáját a kinevezett rektor. Hamarosan pedig kiderül, hogy ki lesz majd az egyetem kancellárja. 

forrás: Új Néplap (szöveg: M. G. A. - kép: Mészáros János)

Tovább olvasom
Tourist Police 2016. nyár
Módosítva: 2016.07.20 18:41

Pallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási Karának diákjai is segítik a rendőrök munkájátPallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási Karának diákjai is segítik a rendőrök munkáját

A Tisza-tónál is találkozhatnak a Tourist Police programmal.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Pallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási Kar (Szolnok) szervezésében az idei évben is elindult a Tourist Police program a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság területén. Több önkormányzat segítségével Szolnokon, Abádszalókon, Karcagon, továbbá a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság illetékességi területéhez tartozó Csongrád szolgálati helyeken teljesítenek közös szolgálatot a főiskolás és középiskolás diákok a rendőrökkel.

Tovább olvasom
Kari köszöntő
Módosítva: 2016.07.19 10:16

Dr. lakatos Vilmos, dékánTisztelt Olvasó! 

A Pallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási Kara nevében üdvözlöm. Köszönöm, hogy érdeklődésével megtisztelte honlapunkat.

A Gazdálkodási Kar a Szolnoki Főiskola és a Kecskeméti Főiskola összeolvadása révén jött létre, az új egyetem egyik karaként. Célunk, hogy tovább vigyük a szolnoki közgazdász képzés hagyományait és folyamatosan fejlesszük azt. Az oktatást négy alapszakon, a hozzájuk kapcsolódó felsőoktatási szakképzéseken és szakirányú továbbképzésein folytatjuk. Az előzetes akkreditációs eljárások sikeres lezárása után mesterszakon is kínálunk továbbtanulási lehetőséget. A 2016. július 01-i átalakulást követően az intézmény egy fokozattal előbbre tudott lépni és immár egyetemi képzésről adhatunk tájékoztatást.

A város egyik intézményének megbízott vezetőjeként invitálom, látogasson el Szolnokra, ismerje meg ezt a kellemes nyugodt és békés várost, amely az ország legélhetőbb városa címének birtokosa. Meggyőződésem, hogy az egyetemi kar és a város együttesen kellemes benyomást fog Önre gyakorolni. 

Az Egyetem Gazdálkodási Kara kellemes természeti környezetben, modern infrastruktúrával, tartalmas képzéssel, kutatási és szolgáltatási portfólióval szeretettel várja Önt hallgatóként, képzési-kutatási partnerként illetve a tevékenységünk iránt érdeklődőként!

Dr. Lakatos Vilmos mb. dékán 

Tovább olvasom
2016. július 23. – Tisza-parti Nyár
Módosítva: 2016.07.17 12:31

Tisza-parti NyárTisza-parti nyár - Találkozz velünk!

Az Aba- Novák Agóra Kulturális Központ idén is megrendezi hagyományos Tisza – parti Nyár című rendezvénysorozatát Szolnokon a Hild János téren.

Július 23-án (szombaton) a Pallasz Athéné Egyetem szolnoki Gazdasági Kara vár minden érdeklődőt személyes találkozóra!

Tovább olvasom
2016. július 26. – Pont Ott Parti
Módosítva: 2016.07.17 12:29

2016. július 26. – Pont Ott PartyPont Ott Parti – izgalom és buli a ponthúzás estéjén, Szolnokon

Fesztiválok ide, vagy oda, kevés emlékezetesebb bulira van kilátás idén nyáron Szolnokon, mint a július 26-án, (kedden ) 17:00 és 23:00 óra között, ezúttal az Agóra előtti Hild János téren sorra kerülő Pont Ott Parti.

Ahogy immár hagyományosan, úgy ezúttal is a felsőoktatási ponthatárok kihirdetése adja majd a POP-hoz a feszült várakozás izgalmát.

Tovább olvasom

Gyorslinkek

PEDAGÓGUS TOVÁBBKÉPZÉSEK KECSKEMÉTEN ÉS SZOLNOKON

További információk


A képzésekre a jelentkezési határidő: 
2016. július 31.
 

Bövebb információ itt

Nyelvvizsgahelyeink

BGF Nyelvvizsga és Továbbképző KözpontLCCIEB Oktatási és Vizsga KözpontZöld Út szaknyelvi vizsgarendszer

Fejlesztések, projektek

Fejlesztések, projektek

Eseménynaptár

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!