Szolnoki Főiskola aktuális hírei

Pótfelvételi nyíltnap: 2015. augusztus 05.

Nem tudtál eligazodni a lehetőségek között, de mégis szeretnél továbbtanulni?Esetleg nem vettek fel? Ne keseredj el, van még esélyed! Gyere a Szolnoki...

Pótfelvételi nyíltnap: 2015. augusztus 05.

Címzetes professzori elismerést kapott főiskolánk rektora

Dr. Túróczi Imre, a Szolnoki Főiskola rektora részére Honorarprofessor címet adományozott a wildaui Alkalmazott Tudományok Műszaki Egyeteme, a Technic...

Címzetes professzori elismerést kapott főiskolánk rektora

Bevételt hozó naperőművet építenek a campus parkolójában

Az augusztus végéig megépülő, mintegy 150 kW teljesítményű naperőmű az intézmény áramfelhasználásának hozzávetőlegesen 25 százalékát biztosítja, valam...

Bevételt hozó naperőművet építenek a campus parkolójában

Főiskolai hallgatók segítik a rendőrök munkáját a Tourist Police program keretében

Perjési Balázs rendőr százados és Pogány Nikolett főiskolai hallgató kerékpárral járőrözik a szolnoki Tiszavirág-hídon 2015. július 21-én. A Tourist P...

Főiskolai hallgatók segítik a rendőrök munkáját a Tourist Police program keretében

Krpesics Péter és Vallyon Bence újabb sportsikerei

Mint azt az előzőekben már hírül adtuk a Szolnoki Főiskola két hallgatója - Krpesics Péter és Vallyon Bence – is rajthoz „állt” a Magyarország 2015. é...

Krpesics Péter és Vallyon Bence újabb sportsikerei

Duális képzés indul a Szolnoki Főiskolán

A Szolnoki Főiskola négy szakot hirdetett meg új, gyakorlatorientált formában: a jelentkezők a műszaki menedzser, a mezőgazdasági és élelmiszeripari g...

Duális képzés indul a Szolnoki Főiskolán

Az Ön adójának 1%-a nekünk sokat ér!

Kedves Oktatók, Hallgatók!Kedves Honlap Látogatók! A Korszerű Kereskedelemért Alapítvány 2014. évben közel 2 millió Ft támogatást és ösztöndíjat fize...

Az Ön adójának 1%-a nekünk sokat ér!
2015. JÚNIUSI LCCI NYELVVIZSGA-EREDMÉNYEK
Módosítva: 2015.07.28 12:46

2015. Júniusi LCCI vizsgaeredményekÖrömmel értesítjük júniusi vizsgázóinkat, hogy megvannak a nyelvvizsga-eredmények, melyek a vizsgázói kód beírásával megtekinthetők a www.lcci.hu honlapon.

Fontos dátumok:

  • eredményhirdetés napja: 2015. július 27.
  • betekintési kérelmek fogadásának utolsó napja: 2015. augusztus 1.
    (kizárólag e-mailben office@lcci.hu)
  • betekintés tervezett napja Budapesten: 2015. aug.10.
  • felülvizsgálati időszak utolsó napja: 2015. aug. 11.
  • bizonyítványok várható elkészülte: 2015. aug. 27.

nyelvvizsga-bizonyítványok 2015. augusztus 31-től vehetők át a vizsgahelyen (Campus 042-es iroda).

Szolnok, 2015. július 27.

LCCIEB Oktatási és Vizsgaközpont
Szolnoki Főiskola

Tovább olvasom
Pótfelvételi nyíltnap: 2015. augusztus 05.
Módosítva: 2015.07.28 15:12

Nyílt Nap Szolnoki FőiskolaNem tudtál eligazodni a lehetőségek között, de mégis szeretnél továbbtanulni?
Esetleg nem vettek fel? Ne keseredj el, van még esélyed!
Gyere a Szolnoki Főiskolára!

Pótfelvételi lehetőséget kínálunk gazdaságtudományi, műszaki, agrár alapképzési  (BA, BSc) valamint felsőoktatási szakképzési szakokon, nappali és levelező tagozaton.

Pótfelvételi keretében meghirdetett szakok 

Tovább olvasom
Címzetes professzori elismerést kapott főiskolánk rektora
Módosítva: 2015.07.24 11:46

Címzetes professzori elismerést kapott a rektorDr. Túróczi Imre, a Szolnoki Főiskola rektora részére Honorarprofessor címet adományozott a wildaui Alkalmazott Tudományok Műszaki Egyeteme, a Technical University of Applied Sciences.

A kitüntető cím adományozásának előzménye, hogy a magyar főiskola rektora szoros kapcsolatot épített ki a német intézménnyel: számos közös szakmai programot valósítottak meg, dr. Túróczi Imrének pedig Németországban megjelent egy pénzügyekkel kapcsolatos jegyzete. A honorarprofessori cím egy kitüntetésnek minősül, amellyel az egyetem szenátusa elismeri a közös szakmai munkát.

Tovább olvasom
Bevételt hozó naperőművet építenek a campus parkolójában
Módosítva: 2015.07.23 11:45

Napelemerőmű beruházás a Szolnoki FőiskolánAz augusztus végéig megépülő, mintegy 150 kW teljesítményű naperőmű az intézmény áramfelhasználásának hozzávetőlegesen 25 százalékát biztosítja, valamint a parkoló járműveknek is védelmet nyújt.

Mint arról érdeklődésünkre dr. Túróczi Imre rektor beszámolt, elkezdődött a naperőmű építése a tiszaligeti campus parkolójában. A projektet 30 millió forinttal az Emberi Erőforrások Minisztériuma, 108 millió forinttal pedig az Európai Unió támogatja

A panelek egyrészt napenergiából elektromos áramot termelnek – a naperőműnek köszönhetően az intézmény áramszámlája jelentősen csökken –, amelyből a fel nem használt villamos energiát az áramszolgáltatónak fogja értékesíteni a főiskola. Másrészt a parkoló járművek számára a csapadék ellen is védelmet nyújtanak a panelek. A beruházás augusztus végére készül el. Ezt követően, a napokban kivágott fák helyett a campus környezetében újakat telepítenek, biztosítva továbbra is a zöldövezeti területen a tiszta levegőt. (szöveg forrása: szoljon.hu, kép: saját készítés)

Tovább olvasom
Főiskolai hallgatók segítik a rendőrök munkáját a Tourist Police program keretében
Módosítva: 2015.07.23 08:48

Tourist Police 2015.Perjési Balázs rendőr százados és Pogány Nikolett főiskolai hallgató kerékpárral járőrözik a szolnoki Tiszavirág-hídon 2015. július 21-én. A Tourist Police program keretében a Szolnoki Főiskola hallgatói egy hónapon át besegítenek a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság rendőreinek munkájába. Szegeden, Csongrádon, Tiszakécskén, Szolnokon és Kiskörén két-két főiskolás segít az idegenforgalmi területeken a turistáknak és nyaralóknak a tájékozódásban és segítségnyújtásban. (MTI)

Tovább olvasom
Krpesics Péter és Vallyon Bence újabb sportsikerei
Módosítva: 2015.07.22 13:15

Krpesics Péter és Vallyon BenceMint azt az előzőekben már hírül adtuk a Szolnoki Főiskola két hallgatója - Krpesics Péter és Vallyon Bence – is rajthoz „állt” a Magyarország 2015. évi felnőtt, utánpótlás, masters Országos Bajnokságon.

A verseny ideje: 2015. 07. 16-19.
Helyszíne: Szegedi Evezős és Kajak-kenu Olimpiai Központ

 

Bencétől az alábbi beszámolót kaptuk:

Tovább olvasom
Sportolóink sikere a mi sikerünk is - Gratulálunk!
Módosítva: 2015.07.22 09:13

Univerziádé siker 20152015. július 3-án nyitották meg a 28. Nyári Univerziádét Gwangjuban, Dél-Koreában.

Az Univerziádé a második legnagyobb multisport esemény az olimpia után, ezért az egyetemisták és főiskolások olimpiájaként is ismert.

A Szolnoki Főiskolát két evezős versenyző, Krpesics Péter (1991.) és Vallyon Bence  (1992.) képviselte a magas rangú megmérettetésen. Péter jelenleg Kereskedelem és Marketing szakon tanul, míg Bence ugyan ezen a szakon államvizsgázott idén januárban. A két sportoló a nyolcas evezős egységben, 6 győri egyetemistával és egy budapesti hallgatóval együtt küzdött a minél jobb helyezésekért. Az egység a végső fináléban az előkelő 5. helyezést érte el.

Tovább olvasom
Nyári Ügyelet az Idegen Nyelvi Tanszéken
Módosítva: 2015.07.02 13:43

Nyári Ügyelet az Idegen Nyelvi TanszékenTisztelt Hallgatók!

2015. július 13-24-ig az ügyintézés szünetel.

Ügyeletet tart:
Július 15.             09.00-12.00        Dr. Csatlós Krisztina        főépület 40-es iroda
Július 22.             09.00-12.00        Dr. Csatlós Krisztina        főépület 40-es iroda
Július 27-augusztus 7.    9.00-13.00           Farkasné Három Erika   főépület 43-as iroda

Augusztus 10-19-ig az épület zárva. Augusztus 21. pihenőnap

Augusztus 24-től az ügyintézés ismét folyamatos.

Idegen Nyelvi Tanszék

Tovább olvasom
Nyári nyitva tartás a Könyvtárban
Módosítva: 2015.06.12 12:15

Nyár a KönyvtárbanKedves Könyvtárlátogató!

Tájékoztatjuk, hogy a Szolnoki Főiskola Könyvtár és Távoktatási Központja 2015. június 23-tól (keddtől) a nyári nyitva tartás szerint biztosítja szolgáltatásait:

Hétfőtől csütörtökig:  08.00 – 16.00 óráig.
Pénteken:                   08.00 – 13.00 óráig.

Minden Olvasónknak szép nyarat, jó pihenést, aktív kikapcsolódást  kívánnak a Könyvtár Munkatársai!

Tovább olvasom
Duális képzés - Tíz vállalattal már szerződést kötött a Szolnoki Főiskola
Módosítva: 2015.05.13 10:15

Tíz vállalattal kötött már szerződést a FőiskolaIdén szeptemberben indul a duális és kooperatív képzés a Szolnoki Főiskolán - mondta dr. Molnár Edina docens, a projekt szakmai felelőse tegnap. A duális képzésben jelenleg négy szak (pénzügy-számvitel, a turizmus-vendéglátás, a mezőgazdasági élelmiszeripari gépészmérnök és a műszaki menedzser) vesz részt. Eddig tíz vállalattal kötött szerződést a főiskola, többek között műszaki-informatikai, fémmegmunkáló, logisztikai és turisztikai cégekkel. A vállalatok hetente a minimálbér tizenöt százalékát fizetik a diákoknak, akiket felvételi interjún választanak ki.

Forrás: 2015. 05. 05. - Új Néplap

Tovább olvasom
Duális képzés indul a Szolnoki Főiskolán
Módosítva: 2015.04.17 09:17

Duális képzés indul a Szolnoki FőiskolánA Szolnoki Főiskola négy szakot hirdetett meg új, gyakorlatorientált formában: a jelentkezők a műszaki menedzser, a mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök, a pénzügy és számvitel, valamint a turizmus-vendéglátás szakon választhatják a duális képzést 2015 szeptemberétől - közölte a felsőoktatási intézmény rektora az MTI-vel.

Túróczi Imre elmondta: a felvételt nyert hallgatók elméleti képzése a főiskolán, míg a gyakorlati oktatás a négy szak esetében a főiskolával együttműködési megállapodást kötött partnereknél - például a McHale Hungária Kft.-nél, a Merkating Kft.-nél, a szolnoki ipari parkban - történik. Szerepet vállal a képzésben a főiskola tulajdonában levő turisztikai cég, a Tiszaliget Kft., és további cégekkel is tárgyal a főiskola vezetése a képzési programban való részvételről.

Tovább olvasom
Harmadik generációs fejlesztések a Szolnoki Főiskolán
Módosítva: 2015.04.13 11:48

Szolnoki FőiskolaA Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében jelentős fejlesztések zajlottak az elmúlt két évben a Szolnoki Főiskolán. Az intézmény a Szegedi Tudományegyetem vezetésével partnerségben a Kecskeméti Főiskolával, valamint a Gál Ferenc Főiskolával 1 499 515 388 Ft elnyert támogatásból 8 kiemelt területen hajtott végre minőségi korszerűsítéseket, melyből főiskolánk oktatási színvonalának és térségi szerepének fejlesztésére 194 064 400 Ft támogatást használhatott fel. – tájékoztatta lapunkat Dr. Molnár Edina főiskolai docens a projekt szolnoki vezetője. A cél harmadik generációs összehangolt szolgáltatási portfólió és irányítási rendszer kialakítása, stratégiai jellegű optimalizálás megvalósítása volt olyan közösségi típusú felsőoktatási együttműködés formájában, melynek köszönhetően gyakorlatorientált és a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő képzésfejlesztés továbbá a gazdasági és társadalmi igényeknek megfelelő harmadik missziós tevékenységen keresztül konkrét felsőoktatási szolgáltató intézménycsoport létrejötte valósulhatott meg. A résztvevő felsőoktatási intézmények ezen célok érdekében szakmai munkacsoportokat hoztak létre a fejlesztendő tevékenységek összehangolására – egészítette ki dr. Lukács Ágnes főiskolai adjunktus, a projekt szakmai vezetője.

Tovább olvasom
A Szolnoki Főiskola figyeli a munkaerő-piaci trendeket
Módosítva: 2015.04.13 11:48

A Szolnoki Főiskola figyeli a munkerőpiaci trendeketA Szolnoki Főiskola 2013-2015. közötti időszakban konzorciumi partnerként részese egy TAMOP 4.1.1.C. pályázatnak, amelynek a megvalósítandó céljai között szerepel a munkaerőpiac elvárásainak megfelelő képzésfejlesztési irányok megfogalmazása, egyes meglévő szakjai képzési tartalmának áttekintése és az elvárásokhoz igazítása vagy kibővítése újabb tananyagtartalommal.  Ennek érdekében a pályázatnak a munkaerő-piaci visszacsatoló és oktatásfejlesztési döntéstámogató rendszer kialakítását szolgáló alprojektje többek között olyan kutatások elvégzését irányozta elő, amely elsősorban a Szolnoki Főiskola műszaki képzésének fejlesztéséhez nyújtanak információkat, de a munkaerő-piaci visszajelzéseket bármely szak fejlesztésében hasznosítani lehet. A pályázat indulásától eltelt két évben három nagyobb volumenű kutatást végzett az intézmény Kereskedelem és Marketing tanszékének oktatógárdája. A kutatások körülményeiről és a kutatási eredményekről Dr. László Éva főiskolai tanár adott tájékoztatást.

Tovább olvasom

Gyorslinkek

Fejlesztések, projektek

Fejlesztések, projektek

Nyelvvizsgahelyeink

BGF Nyelvvizsga és Továbbképző KözpontLCCIEB Oktatási és Vizsga KözpontZöld Út szaknyelvi vizsgarendszer

A tehetség sokszínű

A tehetség sokszínű

Eseménynaptár

Következő események

Pótfelvételi Nyílt Nap 2015. augusztus 5. 10:00 - 14:00
2015-2016. I. félév Regisztráció 2015. szeptember 1. - 2015. szeptember 4.
2015-2016. I. félév Tanévnyitó Ünnepség 2015. szeptember 3. 14:00 - 16:00
2015-2016. I. félév - Szorgalmi időszak első napja 2015. szeptember 7. 08:00 - 16:00

Esélyegyenlőség Főiskolánkon

Esélyegyenlőség a a fogyatékossággal élő hallgatóknak

Segítségkérés:
Kádár-Csomor Judit esélyegyenlőségi koordinátor, titkár

A Szolnoki Főiskola Kft-i.

MERKATING N. KFT.

TISZALIGET KFT.

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!