Szolnoki Főiskola aktuális hírei

Gratulálunk - a JNSZ Megyei Területi Prima Díjas Dr. Tóth Albertnek

Tizedik alkalommal adták át kedden este a JNSZ Megyei Területi Prima Díjakat a Szigligeti Színházban. A megye egyik legrangosabb ünnepi gáláján az év ...

Gratulálunk - a JNSZ Megyei Területi Prima Díjas Dr. Tóth Albertnek

Magyar Tudomány Ünnepe a Szolnoki Főiskolán 2014. - FELHÍVÁS

FELHÍVÁS A Szolnoki Főiskola a Magyar Tudomány Ünnepe előtt 2014-ben is – hagyományait követve - nemzetközi konferenciával kíván tisztelegni, melyre ...

Magyar Tudomány Ünnepe a Szolnoki Főiskolán 2014. - FELHÍVÁS

Bővített nyitva tartás a Könyvtárban!

Kedves Hallgatóink, Látogatóink! Szolgáltatásbővítéssel kapcsolatos jó hírt szeretnénk megosztani Önökkel/Veletek! Az köztudott, hogy szombatonként i...

Bővített nyitva tartás a Könyvtárban!

Rólunk szól: Multikulturális csobbanás és Tiszai halnap sparhelttal

A jövő hét végén amolyan nyárzáró rendezvény várja a szolnokiakat. Pénteken és szombaton, szeptember 26-án és 27-én a főiskola és a “halasok” közös mi...

Rólunk szól: Multikulturális csobbanás és Tiszai halnap sparhelttal

2014. 09. 26. - Nyílt Nap és Kutatók Éjszakája

A Szolnoki Főiskola - mint a „A jövő vízgazdálkodási agrármérnökei” elnevezésű Európai Unió által finanszírozott pályázat kedvezményezettje - meghívja...

2014. 09. 26. - Nyílt Nap és Kutatók Éjszakája

2014. 09.- 26. - ROAD Zenekar - Akusztikai Hadművelet

Az idén 10 éves ROAD Ze nekar(MH Légierő zenekar - Szolnok) a KarpArt (Multikulturális CsobbanásI rendezvénysorozat keretében különleges, meglepetés i...

2014. 09.- 26. - ROAD Zenekar - Akusztikai Hadművelet

2014. 09. 26-27. - XX. JUBILEUMI NEMZETKÖZI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI DIÁKKONFERENCIA

In English A Szolnoki Főiskola 2014. szeptember 26-27. között a hagyományokat folytatva megrendezi a XX. JUBILEUMI NEMZETKÖZI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VID...

2014. 09. 26-27. - XX. JUBILEUMI NEMZETKÖZI KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI DIÁKKONFERENCIA
KarpART - Művészeti surranópálya: zenei és egyéb program
Módosítva: 2014.09.18 22:23

KarpART 2014. - Művészeti surranópályaKARPART MEDENCE – multikulturális csobbanás

Művészeti surranópálya:  zenei és egyéb programok

2014. szeptember 26-27.

Tovább olvasom
Gratulálunk - a JNSZ Megyei Területi Prima Díjas Dr. Tóth Albertnek
Módosítva: 2014.09.18 10:31

Dr. Tóth Albert Megei Prima DíjasTizedik alkalommal adták át kedden este a JNSZ Megyei Területi Prima Díjakat a Szigligeti Színházban. A megye egyik legrangosabb ünnepi gáláján az év vállalkozóit is elismerésben részesítették.

A szolnoki Légierő Zenekar nyitotta a jubileumi, tizedik területi Prima díjátadó gála műsorát. Beszédében a VOSZ megyei elnöke Demján Sándornak, a díj alapítójának és Csányi Sándornak, az örökség folytatójának mondott köszönetet, majd az idei jelölteket méltatta. Lits József szerint mindegyikükben benne van az a bizonyos X-faktor. A megyei Prima gála napján ezúttal is elismerésben részesültek azok a vállalkozók, akik kiemelt teljesítményt nyújtottak, illetve a hon- és rendvédelmi szervek kiválóságai. Ezúttal is kulturális műsorszámok színesítették az estét az összesen több mint 16 ezer szavazatot kapó jelöltek bemutatása között. A tíz kategóriából ezúttal hárman részesültek Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Prima Díjban. Elsőként Dr. Tóth Albert tájökológus, főiskolai tanár, az oktatás kategória jelöltje vehette át a kitüntetést. Ugyancsak Területi Prima Díjban részesült a sajtó kategória jelöltje, Mészáros János, az Új Néplap fotóriportere. A népművészet és közművelődés kategória jelöltje is Megyei Prima Díjas lett: a 68 esztendős Tisza Táncegyüttes. A közönségdíjat pedig ezúttal a Szigligeti Színház ifjú művésze, a színház kategória jelöltje kapta: Dósa Mátyás. A díjátadó gálaműsor zárásaként Szalay Ferenc polgármester mondott köszönetet Lits Józsefnek, a VOSZ megyei elnökének és felségének, hogy immár 10 éve megszervezik és a színpadra varázsolják a megye és a város értékeit.

forrás: www.szolnoktv.hu

Tovább olvasom
Magyar Tudomány Ünnepe a Szolnoki Főiskolán 2014. - FELHÍVÁS
Módosítva: 2014.09.16 12:59

Magyar Tudomány Ünnepe a Szolnoki Főiskolán 2014.FELHÍVÁS

A Szolnoki Főiskola a Magyar Tudomány Ünnepe előtt 2014-ben is – hagyományait követve - nemzetközi konferenciával kíván tisztelegni, melyre meghívja az oktatásban, kutatásban együttműködő hazai és nemzetközi partnereit a kutatási tapasztalatok megosztására.

A Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat már hatodik éve jelöl meg kiemelt témát, köré csoportosítva a közfigyelemre érdemes tudományos eredményeket, a társadalmi közgondolkodásba integrálni kívánt üzeneteket. 2014-ben a „Messzelátó tudomány: felelős válaszok a jövőnek” összefoglaló mottó keretében a tudományt, mint a jövő alakításának meghatározó eszközét kívánja bemutatni az érdeklődőknek. Az eseménysorozat öt kérdéskörnek szentel kiemelt figyelmet: a globális kihívást jelentő demográfiai folyamatoknak, a társadalmi egyenlőtlenségek dimenzióinak, a fenntartható fejlődés feltételeinek, az új technológiáknak és hatásaiknak, valamint az értékteremtő tudás a testi, lelki egészség, illetve jóllét megteremtésében és fenntartásában témájának.

Tovább olvasom
Bővített nyitva tartás a Könyvtárban!
Módosítva: 2014.09.16 12:55

Könyvtari szolgáltatás bővítésKedves Hallgatóink, Látogatóink!

Szolgáltatásbővítéssel kapcsolatos jó hírt szeretnénk megosztani Önökkel/Veletek! Az köztudott, hogy szombatonként is tárva-nyitva áll az ajtónk a látogatóink előtt, DE eddig csak 13.00 óráig.

Ebben a szemeszterben ez máshogy lesz!!! Bizonyos szombati konzultációs napokon egészen 16.00-ig fogadjuk a hozzánk látogatókat, megkönnyítve ezzel a távoktatásos és levelezős hallgatók dolgát is.

Várunk szeretettel minden érdeklődőt, azt is, aki éppen a kötelező irodalmat vadássza, és azt is, aki, csak tanulni, vagy újságot olvasni tér be hozzánk!

Reméljük, sokan kihasználják ezt az új lehetőséget, mi biztosan itt leszünk a szombati napokon is!!!

Bizonyos napok:
2014.09.20.
2014.10.04.
2014.11.08
2014.11.22.

Tovább olvasom
Rólunk szól: Multikulturális csobbanás és Tiszai halnap sparhelttal
Módosítva: 2014.09.16 12:08

Multikulturalis Csobbanás a Szolnoki FőiskolánA jövő hét végén amolyan nyárzáró rendezvény várja a szolnokiakat. Pénteken és szombaton, szeptember 26-án és 27-én a főiskola és a “halasok” közös mindenfélével készülnek az érdeklődőkre. Ahogy Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere mondta lapunknak: a Tisza és Szolnok elválaszthatatlanok, ahogyan a Tisza is elválaszthatatlan a haltól.

- Reméljük az idő is velünk lesz, bár a Gulyásfesztiválról sem rettentette el az embereket a borongós idő – mondta.

Most először a főiskola is bekapcsolódik a KarpArt elnevezésű rendezvényével, ahol a környék egyetemeinek és országainak fiataljait várják el a megyeszékhelyre. A Campuson kiállítóhelyeken mutatkozhatnak be a vendégek, amihez vásártér és világzene bemutató is csatlakozik zárt térben és szabad téren már pénteken, este hattól pedig a Kutatók éjszakája során számos, érdekes előadás fogadja a kíváncsiakat, amik talán közelebb hozzák így a tudományt a hétköznapi emberhez. A zenéről a Huckleberry Guy’s duó, a Peca együttes és a Bugz gondoskodik. A Road együttes pedig a légierő zenekarával közös koncertet ad, ami nem mindennapos hangzást ígér.

Tovább olvasom
2014. 09. 26. - Nyílt Nap és Kutatók Éjszakája
Módosítva: 2014.09.15 15:46

2014. 09. 26. - Nyílt Nap és Kutatók ÉjszakájaA Szolnoki Főiskola - mint a „A jövő vízgazdálkodási agrármérnökei” elnevezésű Európai Unió által finanszírozott pályázat kedvezményezettje - meghívja Önt a középiskolások számára szervezendő Nyílt Napjára, mely a Kutatók Éjszakája rendezvénnyel együtt kerül lebonyolításra.
A rendezvény fővédnöke: Dr. Túróczi Imre rektor
Időpont: 2014. szeptember 26. 18:00 - 21:00
Helyszín: Szolnoki Főiskola Campusának Főépülete

Tovább olvasom
2014. 09.- 26. - ROAD Zenekar - Akusztikai Hadművelet
Módosítva: 2014.09.15 14:32

2014. 09. 26. - ROAD KoncertAz idén 10 éves ROAD Ze nekar(MH Légierő zenekar - Szolnok) a KarpArt (Multikulturális CsobbanásI rendezvénysorozat keretében különleges, meglepetés ingyenkocertet tart a Szolnoki Főiskola központi épülete előtti dísztéren.

A koncert ingyenes!
Kezdési időpont: 20:30

További információk a KarpArt rendezvénysorozatról illetve a 2014. 09. 26-án megrendezésre kerülő Kutatók Éjszakájáról és Nyílt Napról: Regionális Fejlesztési, Szaktanácsadó és Kutatóközpont webportálján

Tovább olvasom
Újra Állásbörze lesz a Főiskolán
Módosítva: 2014.09.15 09:24

2014. október ÁllásbörzeA Szolnoki Főiskola immár hatodik alkalommal szervez állásbörzét, 2014. október 07-én (kedden) 9.00-tól 13.00-ig. A rendezvény elsődleges célja, hogy hallgatóink már a diploma kézhezvétele előtt kapcsolatba léphessenek leendő munkáltatóikkal, megismerjék a cégek által támasztott követelményeket.


Tovább olvasom
Ezüst Pelikán Díjas 2014-ben a Szolnoki Főiskola
Módosítva: 2014.09.12 09:47

Ezüst Pelikán díjas a Szolnoki Főiskla"Az itt élők számára nagyszerű biztonságérzetet adhat az a tény, amely szerint a középfokú oktatás kiválóan készíti fel a fiatalokat a szakmára és a továbbtanulásra. A nevelés, az oktatás és a képzés struktúrájában elengedhetetlen egy olyan felsőoktatási intézmény, amely képes alkalmazkodni a Szolnokon élők igényeihez és a város gazdasági elvárásaihoz. Szolnok város közismerten kiváló oktatási rendszerének csúcsán  immár több mint fél évszázada áll a Szolnoki Főiskola.

Tovább olvasom

Gyorslinkek

KARPART

Kontakt Rádió

Fejlesztések, projektek

Fejlesztések, projektek

Nyelvvizsgahelyeink

BGF Nyelvvizsga és Továbbképző KözpontLCCIEB Oktatási és Vizsga KözpontZöld Út szaknyelvi vizsgarendszer

A tehetség sokszínű

A tehetség sokszínű

Eseménynaptár

Következő események

KarpART - Multikulturalási Csobbanás 2014. szeptember 26. - 2014. szeptember 27.
XX. JUBILEUMI NEMZETKÖZI DIÁKKONFERENCIA 2014. szeptember 26. - 2014. szeptember 27.
Kutatók Éjszakája 2014. 2014. szeptember 26. 18:00 - 23:00
Nyílt Nap a Szolnoki Főiskolán 2014. szeptember 26. 18:00 - 23:00
Akusztikai Hadművelet a ROAD Zenekarral 2014. szeptember 26. 20:30 - 22:00

Esélyegyenlőség Főiskolánkon

Esélyegyenlőség a a fogyatékossággal élő hallgatóknak

Segítségkérés:
Gedei Vera fogyatékosügyi koordinátor, titkár

Tiszaliget Kft.

Tiszaliget Kft. - Liget Hotel és Campus Étterem

RENDSZERINFORMÁCIÓ

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!